Στην αναβάθμιση του μικρότερου μοντέλου της γκάμας της προχωρά η Nissan, τοποθετώντας έναν νέο τρικύλινδρο κινητήρα turbo και προσθέτοντας μία σπορ έκδοση και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοτέρ 1.0 IG-T αντικαθιστά τον 0,9 λίτρου και αποδίδει 100 ίππους και 160 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και προαιρετικά με το αυτόματο XTronic. Σύμφωνα με τη Nissan, ο συγκεκριμένος κινητήρας χαρίζει στο Micra καλύτερες επιδόσεις και συνάμα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

Επίσης, η ιαπωνική φίρμα εμπλουτίζει την οικογένεια του μοντέλου με μία σπορ έκδοση, την Micra N-Sport, η οποία ξεχωρίζει για τις ζάντες 17 ιντσών, τη χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης, το μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα, τα φιμέ πίσω τζάμια, τη σκληρότερη ανάρτηση, τα καθίσματα με επένδυση δέρμα και alcantara και τα αποκλειστικά διακοσμητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρεται τόσο με τον 1.0 IG-T όσο και με τον 1.0 DIG-T. Το δεύτερο σύνολο αποδίδει 117 ίππους και 180 Nm ρύπων και συνδυάζεται με εξάρι κιβώτιο, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 9,9 δευτερόλεπτα.

Η εμπορική πορεία των νέων εκδόσεων του Micra θα ξεκινήσει στη χώρα μας τον Μάρτιο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης