Η γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα του ανανεωμένου δημοφιλούς compact SUV με μία νέα έκδοση που διακρίνεται για την ισχύ του κινητήρα και τις επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από το δίλιτρο turbo μοτέρ των 245 ίππων, η Macan προσφέρεται και με τον εξακύλινδρο 3.0 turbo απόδοσης 354 ίππων και 480 Nm ροπής στην έκδοση S. Το μηχανικό σύνολο καλύπτει πλήρως τις αυστηρότερες προδιαγραφές και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο PDK.

Σε σχέση με την προηγούμενη Macan S, η καινούργια επιταχύνει στα 0-100 σε 5,1 δευτερόλεπτα (με το πακέτο Sport Chrono), ενώ η βελόνα του κοντέρ σταματά στα 254 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βελτιώσεις σε πλαίσιο και ανάρτηση έχουν ωφελήσει σημαντικά την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, με την Porsche να προσφέρει προαιρετικά τα αυτόματα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και το σύστημα «Torque Vectoring Plus». Για την επιβράδυνση φροντίζουν τα νέα δισκόφρενα με επικάλυψη βολφραμίου, διαστάσεων 360 χλστ. Φυσικά, υπάρχουν και τα carbon-κεραμικά φρένα, τα οποία είναι διαθέσιμα ως έξτρα.

Αναβαθμισμένη είναι και η εικόνα της Macan S, με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, τις νέες ζάντες 20 και 21 ιντσών, τους μεγαλύτερους αεραγωγούς, τα καινούργια φώτα LED, τη νέα οθόνη αφής 10,9 ιντσών και το σπορ τιμόνι να αναδεικνύουν τη φινέτσα και τα σπορ χαρακτηριστικά του premium SUV.

Οι παραγγελίες για την ανανεωμένη Macan S έχουν ξεκινήσει στη Γερμανία, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 64.356 ευρώ. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των νέων εξωτερικών χρωμάτων «Miami Blue», «Dolomite Silver Metallic», «Crayon» και «Mamba Green Metallic».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης