Το μικρότερο αριθμό βλαβών εμφανίζουν τα δύο σουηδικά μοντέλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας Έκθεσης Αξιοπιστίας της DEKRA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα S60 και V60 κατατάχθηκαν στην πρώτη θέση στην κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων, ανάμεσα σε 32 άλλα οχήματα και αναδείχθηκαν τα πιο αξιόπιστα. Η έκθεση που συντάσσει και παρουσιάζει κάθε χρόνο ο έγκυρος γερμανικός οργανισμός παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, βασίζεται σε συνολικό δείγμα 15 εκατομμυρίων οχημάτων.

Στην εφετινή έκθεση αξιοπιστίας αξιολογήθηκαν 456 διαφορετικά μοντέλα σε 11 κατηγορίες, με δείγμα τουλάχιστον 1.000 αυτοκινήτων για το καθένα. Η έρευνα αφορά την εμπειρία χρήσης των οχημάτων από τη στιγμή της αγορά τους ως τα 50.000 χιλιόμετρα. Υπολογίζονται μόνο οι βλάβες που οφείλονται ξεκάθαρα στο ίδιο το αυτοκίνητο και όχι σε πιθανή κακή χρήση, αμέλεια ή αβλεψία του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κριτήριο κατάταξης είναι ο Δείκτης Βλαβών DEKRA ή DFI (DEKRA Fault Index). Εκφράζει το επί τοις εκατό ποσοστό αυτοκινήτων χωρίς βλάβη επί του συνόλου των αυτοκινήτων του συγκεκριμένου μοντέλου που πληρούσαν τα κριτήρια για να συμμετάσχουν στην έρευνα. Για τα S60 και V60 ο συγκεκριμένος δείκτης είχε τιμή 97,5 χαρίζοντας στα μοντέλα της Volvo την πρώτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή έκθεση οι δείκτες DFI των μοντέλων που σημείωσαν την καλύτερη επίδοση στις επιμέρους κατηγορίες σημείωσαν σημαντική διακύμανση, καθώς κυμάνθηκαν από 81,6 (μικρά βαν) έως 97,6 (μεγάλα οικογενειακά).
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης