Του Λουκά Παπαλάμπρου

«Γεννημένο στην πίστα, κατασκευασμένο για τον δρόμο». Με αυτήν την έκφραση, η Audi παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του supercar της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το R8 εξακολουθεί να προσφέρεται ως Coupe και Spyder. Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, τα περισσότερα εξαρτήματα προέρχονται από τα αγωνιστικά LMS GT3 και LMS GT4, με την εμφάνιση του αυτοκινήτου να είναι πιο άγρια, χάρη στους νέους προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, τις έντονες γωνίες στη μάσκα και την ενεργή γρίλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καινούργιος είναι ο διαχύτης πίσω, οι ζάντες 19 και 20 ιντσών, τα carbon κεραμικά φρένα, τα φωτιστικά σώματα και η πτέρυγα. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών πακέτων για το εξωτερικό αμάξωμα και των νέων μεταλλικών χρωμάτων «Kemora Grey» και «Ascari Blue», ενώ μπορούν να προσθέσουν εμπρός splitter από ανθρακονήματα και πλαϊνές ποδιές.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές εντοπίζονται στα σπορ καθίσματα, στα διακοσμητικά και στις επενδύσεις. Το κάλυμμα του κινητήρα προσφέρεται από πλαστικό ή carbon, με τις απολήξεις της εξάτμισης να είναι σε μαύρη απόχρωση στο απλό R8 και σε ματ τιτανίου στην ισχυρότερη εκδοχή, η οποία πλέον ονομάζεται R8 V10 Performance Quattro.

Ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας χωρητικότητας 5,2 λίτρων είναι σημαντικά ενισχυμένος από πλευράς απόδοσης. Στη βασική έκδοση αποδίδει 570 ίππους και 550 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα για το Coupe και σε 3,5΄΄ για το Spyder. Όσο για τη βελόνα του κοντέρ, τερματίζει στα 324 και 322 χλμ./ώρα, αντίστοιχα.

Το R8 V10 Performance Quattro αποδίδει 620 ίππους και 580 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,1 και 3,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να είναι στα 331 και 329 χλμ./ώρα, αντίστοιχα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα λειτουργίας μέσω του Audi drive select (dry, wet, snow, performance). Όλα τα μηχανικά μέρη, από την ανάρτηση έως το σύστημα ευστάθειας, έχουν βελτιωθεί, με την Audi να υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία οδήγησης.

Για όσους ενδιαφέρονται, τα ανανεωμένα R8 Coupe και Spyder θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στις αρχές του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης