Ποιο αυτοκίνητο φοράει τις μεγαλύτερες carbon ζάντες;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021, 15:30
Ποιο αυτοκίνητο φοράει τις μεγαλύτερες carbon ζάντες;

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Περιγράφονται ως οι καλύτερες ζάντες στον κόσμο. Είναι 22 ιντσών και σε σχέση με τις αλουμινένιες είναι ελαφρύτερες κατά 6 κιλά η μία.

Έπειτα από πέντε χρόνια ανάπτυξης, η Bentley παρουσίασε τις νέες carbon ζάντες της Bentayga. Εξελίχθηκαν από το τμήμα Mulliner της βρετανικής φίρμας σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Bucci Composites, αποκλειστικά για το πολυτελές SUV.

Πληρούν τα αυστηρότερα κριτήρια του οργανισμού TUV (Technischer Überwachungsverei – Technical Inspection Association) και είναι οι μεγαλύτερες ανθρακονημάτινες ζάντες που έχουν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Όπως υποστηρίζει η Bentley, αυτές οι 22άρες ζάντες της Bentayga παρέχουν τα κορυφαία επίπεδα ασφάλειας καθώς δύσκολα στραβώνουν ακόμη και μετά από πρόσκρουση σε πεζοδρόμια. Ακόμη κι αν συμβεί αυτό όμως, λόγω της ύφανσης του υλικού, ο αέρας διαχέεται πιο ομαλά και ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ακινητοποιήσει με ασφάλεια το όχημα.

Επίσης, η ακαμψία των τροχών είναι σημαντική βελτιωμένη και τα ελαστικά εμφανίζουν αρκετά χαμηλότερη φθορά.

Οι κάτοχοι της Bentayga ή οι υποψήφιοι αγοραστές του μοντέλου, θα μπορούν να παραγγείλουν τις 22άρες carbon ζάντες μέσω της Mulliner από τα τέλη του 2021. Όσο για την τιμή, θα ανακοινωθεί κατά το λανσάρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με το τιμόνι της Bentley παίζεις και Playstation!

Bentley Flying Spur: Βελτιώνοντας το άριστο

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021, 15:30