Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις του Μαρτίου 2021 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι ανακοίνωσε η KIA Corporation.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατέγραψε παγκοσμίως 251.362 πωλήσεις. Δηλαδή σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020 παρουσίασε αύξηση της τάξης του 8,6%.

Τα μοντέλα που πουλήθηκαν περισσότερο και ανέβασαν τις πωλήσεις της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας είναι το Sportage ( 29.505 μονάδες) και ακολούθησαν το  κόμπακτ SUV Seltos και το μεσαίου μεγέθους SUV Sorento.

Εν μέσω πανδημίας δούλεψε αρκετά καλά το σύστημα των διαδικτυακών πωλήσεων που σε συνδυασμό με την εφαρμογή της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής της στρατηγικής «Plan S» αυξήθηκαν οι πωλήσεις και ανέβηκε η κερδοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις έπαιξαν τα νέα αξιόπιστα μοντέλα της KIA και κυρίως το ολοκαίνουργιο σεντάν K8 και το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό EV6.

Στην Κορέα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ,από την πρώτη  ημέρα που ενεργοποιήθηκε ο επίσημος ιστότοπος, προχώρησαν σε online κράτηση για το EV6, περισσότεροι από 21.000 Κορεάτες. Μάλιστα δόθηκαν ακόμη και προκαταβολές για ένα αυτοκίνητο που δεν είχαν οδηγήσει ποτέ αφού επίσημα θα κάνει τα πρώτα του χιλιόμετρα το 2ο εξάμηνο του 2021. 

Στα άλλα μοντέλα η Kia στην Κορέα κατέγραψε  πωλήσεις 51.011. Στην εγχώρια αγορά το μίνι βαν Carnival είχε τις κορυφαίες πωλήσεις (9.520 μονάδες). Ακολούθησε το Sorento SUV ( 8.357 μονάδες).

Οι πωλήσεις εκτός Κορέας σημείωσαν αύξηση 11% ( 200.351 μονάδες) με τα SUV Sportage, Seltos και  Rio sedan να πρωτοστατούν. Σημαντική συμβολή στην παγκόσμια αγορά είχαν και οι πωλήσεις των  μοντέλων Seltos και Sonet SUV στην Ινδία.


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης