Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Περισσότεροι από 40 χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο εντάχθηκαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Family Bond» της Volvo, λαμβάνοντας γονική άδεια 24 εβδομάδων με αποδοχές, ανεξαρτήτων φύλου. Κίνηση που ανεβάζει επίπεδο τη Volvo

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω του προγράμματος, η σουηδική εταιρεία παρέχει σε όλους τους εργαζόμενους με τουλάχιστον έναν χρόνο υπηρεσία, συνολική άδεια 24 εβδομάδων, με αποδοχές που ανέρχονται στο 80% του μισθού τους.

Η παροχή ισχύει για οποιονδήποτε από τους δύο γονείς και η χρήση της άδειας μπορεί να γίνει μέσα στα τρία πρώτα χρόνια από την έλευση του παιδιού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαράς ευαγγέλια για τους μπαμπάδες

Κερδισμένοι από την παγκόσμια πολιτική της Volvo είναι οι πατέρες, καθώς πλέον έχουν τα ίδια προνόμια με τις μητέρες. Στο «Family Bond» περιλαμβάνονται όλα τα πρόσωπα που κατοχυρώνονται νομικά ως γονείς, συμπεριλαμβανομένων θετών, αναδόχων και τεκμαιρόμενων γονέων που αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, καθώς και των μη βιολογικών γονέων σε ομόφυλα ζευγάρια.

Η παγκόσμια πολιτική της Volvo Cars αντλεί έμπνευση από την εθνική νομοθεσία στη μητρική αγορά της, τη Σουηδία, η οποία φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τη γενναιόδωρη πολιτική γονικών αδειών που εφαρμόζει, με σημαντικά οφέλη για τους γονείς και τα παιδιά κατά τις πρόσφατες δεκαετίες.

Αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι πως σε αντίθεση με πολλούς εργοδότες, η Volvo ενθαρρύνει τη λήψη της άδειας, προσφέροντας σιγουριά στους γονείς και ξεπερνώντας τα όποια πολιτιστικά εμπόδια.

Τους δίνει να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την πιθανή επίδραση στην ομάδα τους ή για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καριέρα τους. Φυσικά, σε όσες χώρες η νομοθεσία προβλέπει ένα πιο γενναιόδωρο καθεστώς γονικής άδειας, οι τοπικοί νόμοι θα υπερισχύουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λειτουργικό Android με υπηρεσίες της Google για όλα τα Volvo

Μόνο online οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης