Με την συνεργασία της Ελληνικής Δημοκρατία και του Volkswagen Group  εξελίχθηκε το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» με πλήρη επιτυχία το περασμένο καλοκαίρι. Καθώς η χρήση των αυτοκινήτων  που είχε παραχωρήσει η Kosmocar στις εταιρίες ενοικίασης του νησιού αποτέλεσε το 10% των προς ενοικίαση διαθέσιμων αυτοκινήτων. Τα τρία αυτοκίνητα της Volkswagen ID.3, ID.4 και e-up ήταν αυτά που διέθεσε στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Σε όλη αυτήν την διαδικασία βοήθησε η χρήση ενός χαρακτηριστικού μήλου ο οποίος βρίσκεται  στο κέντρο της Χώρας της Αστυπάλαιας. Μέσα σε αυτόν τον μήλο υπήρχε το κέντρο πληροφόρησης για την ηλεκτροκίνηση.  Υπολογίζεται ότι στην καλοκαιρινή περίοδο περισσότεροι από 600 ενδιαφερόμενοι, τον επισκεφθήκαν προκειμένου να ενημερωθούν για την ηλεκτροκίνηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό γεγονός είναι ότι πλέον η Αστυπάλαια έχει την μεγαλύτερη συγκέντρωση δημόσιων φορτιστών ανά κάτοικο, σε όλη την Ελλάδα. Με 6 διπλούς φορτιστές οι οποίοι μπορούν να φορτίσουν ταυτόχρονα 12 ηλεκτρικά οχήματα και είναι εγκατεστημένοι σε κομβικά σημεία του νησιού του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Για τον σκοπό αυτό, το νησί επισκέφθηκε  διυπουργικό κλιμάκιο της κυβέρνησης από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Ενέργειας και Μεταφορών με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, ενώ παρών ήταν και ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Το Volkswagen Group εκπροσώπησε ο κ. Maik Stephan, Executive Director Corporate Strategy & Head of Strategic Business Development της Volkswagen AG

Ο κ. Αντώνης Μαυριδόγλου, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Kosmocar, δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε ενθουσιασμένοι όχι μόνο για τη γοργή εξέλιξη του προγράμματος αλλά και επειδή η Αστυπάλαια, πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο για ένα τέτοιο εγχείρημα, ήδη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχα προγράμματα ενεργειακού μετασχηματισμού, κάτι που ευχόμαστε να συνεχιστεί περαιτέρω! Καλωσορίζουμε κάθε τέτοια νέα προσπάθεια.»
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης