Μετά την Audi, ήρθε η σειρά της Skoda να ανακοινώσει πόσα αυτοκίνητα φέρουν το παράνομο λογισμικό που παραποιεί τις μετρήσεις εκπομπών ρύπων στους κινητήρες diesel.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τσεχικής μάρκας – ανήκει στο VW Group – μέχρι στιγμής επηρεάζονται 1,2 εκατ. οχήματα. Η Skoda δεν ανέφερε ποια είναι τα μοντέλα, ούτε σε ποιες χώρες κυκλοφορούν, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα. Σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο, το επίμαχο λογισμικό είναι εγκατεστημένο σε 11 εκατ. οχήματα. Λογικά, τις επόμενες ώρες θα υπάρξει ανακοίνωση και από την Seat, για τα δικά της αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, η συσκευή παράκαμψης αφορά τους τετρακύλινδρους 1.6 TDI και 2.0 TDI της σειράς ΕΑ 189, που κατασκευάζονται στα εργοστάσια του Gyor (Ουγγαρία), του Polkowice (Πολωνία) και του Salzgitter (Γερμανία). Αναμένουμε την επίσημη θέση για τον 1.2 TDI κινητήρα, όπως και για τον μεγαλύτερο V6 3.0 TDΙ.

Επίσης, απαγορεύθηκε η πώληση των αυτοκινήτων του VW Group με τους diesel κινητήρες προδιαγραφών Euro5, σε Ιταλία και Ολλανδία. Ουσιαστικά, καμία εισαγωγική εταιρεία σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, δεν πουλά αυτή τη στιγμή μοντέλα του VW Group που τροφοδοτούνται με τα συγκεκριμένα μοτέρ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης