Το καλοκαίρι του 2012 το σουηδικό περιοδικό αυτοκινήτου «Teknikens Varld», είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα video με το Grand Cherokee, το οποίο εμφανίζεται στους δύο τροχούς κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας «αποφυγής ταράνδου».

Το θέμα είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση της Chrysler, καθώς το περιοδικό χαρακτήρισε επικίνδυνη την συμπεριφορά του αυτοκινήτου, λέγοντας ότι ούτε το σύστημα ευστάθειας, ούτε αυτό της αποφυγής ανατροπής, λειτουργούν σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Στις δοκιμές του 2012 σηκώθηκε στους δύο τροχούς

Οι συντάκτες του περιοδικού ξαναπήραν το αυτοκίνητο και πιο συγκεκριμένα την έκδοση Grand Cherokee 3.0 CRD της νέας γενιάς και έκαναν πάλι το τεστ, ώστε να διαπιστώσουν αν το αμερικάνικο SUV έχει βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα. Όπως προέκυψε, τα συστήματα λειτουργούν πολύ καλύτερα και το όχημα δεν εμφανίζει τάση αποσταθεροποίησης από τον δρόμο, ακόμα και όταν η ταχύτητα εισόδου είναι μεγαλύτερη των 61 χλμ./ώρα.


Σε αυτές του 2014 συμπεριφέρθηκε άψογα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοσιογράφος, τόνισε ότι παρότι το νέο Grand Cherokee φθάνει στο όριο του στα 71 χλμ./ώρα., το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό για μεγάλο SUV. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι άνθρωποι της Chrysler κατανόησαν τη σοβαρότητα του προβλήματος και το έλυσαν.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης