Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη
Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης

Το νέο μικρό της Mitsubishi το οποίο θα αντικαταστήσει το Colt φέρει την ονομασία Space Star και αποκαλύφτηκε σήμερα στην Ελλάδα, παρουσία του αντιπροέδρου της Mitsubishi Motors Hiroshi Harunari. Σε μία εκδήλωση όπου παράλληλα γιορτάστηκαν και τα 50 χρόνια συνεργασίας του Ομίλου Σαρακάκη με την ιαπωνική εταιρεία, παρευρέθησαν δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου και αντιπρόσωποι της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήθος δημοσιογράφων και αντιπροσώπων στην επίσημη παρουσίαση

Στις αντιπροσωπείες από 1η Νοεμβρίου
Όσον αφορά το Space Star, η διάθεσή του θα αρχίσει μέσω του δικτύου της μάρκας στην Ελλάδα, την 1η Νοεμβρίου, με τιμή που θα ξεκινά από 10.990 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το όφελος της απόσυρσης).  Εφοδιάζεται με κινητήρα 1.2 λίτρων και αποδίδει 80 ίππους. Χαρακτηριστικό του μοντέλου η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου η οποία σύμφωνα με την εταιρεία αγγίζει τα 4,3 λίτρα ενώ η μη καταβολή τελών κυκλοφορίας από το μελλοντικό ιδιοκτήτη (λόγω χαμηλών εκπομπών ρύπων CO2) μπορεί να προστεθεί στα θετικά στοιχεία. Παρά το μικρό μηχανικό σύνολο οι επιδόσεις είναι αρκετά καλές, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 11,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξελιγμένο τεχνολογικά Space Star θα συγκεντρώσει τα βλέμματα των υποψήφιων αγοραστών

Πέντε χρόνια εγγύηση
Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του μοντέλου έχει παίξει το χαμηλό βάρος που φτάνει τα 845 κιλά όταν το Colt ζύγιζε 965.

Στην ελληνική αγορά θα υπάρχει διαθέσιμη μόνο η έκδοση με μηχανικό κιβώτιο ενώ δεν θα εισαχθεί αυτή με το αυτόματο κιβώτιο όπως τόνισε στην ομιλία του, ο γενικός διευθυντής της Mitsubishi στην Ελλάδα, Ανδρέας Θανόπουλος.

Επιπλέον, το Space Star θα συνοδεύεται από 5 χρόνια εγγύηση (3 εργοστασιακή και 2 από την ελληνική αντιπροσωπεία) χωρίς κανένα κόστος.

 

Ιδανικό για μετακινήσεις εντός αστικού κύκλου..

Η κατανάλωση του Space Star κυμαίνεται στα 4,3 λίτρα ανά 100 χλμ.

Το εσωτερικό του νέου μοντέλου…

Ο πίνακας οργάνων…

Ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.2 λίτρα και αποδίδει 80 ίπποιυς…

Ο χώρος αποσκευών…


Η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης