Ο Dr. Karl-Thomas Neumann υπέβαλε και επίσημα την παραίτησή του στο Δ.Σ. της Adam Opel GmbH, παραχωρώντας τη θέση του CEO και προέδρου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

O Dr. Karl-Thomas Neumann παραχωρεί τη θέση του στον Michael Lohscheller

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 56χρονος θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Opel/Vauxhall από το Groupe PSA. Τη θέση του αναλαμβάνει άμεσα ο Michael Lohscheller, ο οποίος διορίστηκε ομόφωνα διάδοχός του από το Εποπτικό Συμβούλιο. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ομαλή διοικητική μετάβαση, να μη διαταραχθεί η εμπιστοσύνη των μετόχων και να συνεχιστεί το στρατηγικό σχέδιο.

Εκτός απροόπτου ο Neumann πηγαίνει στην Audi ως νέος CEO

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Neumann είχε ενημερώσει το Δ.Σ. της Opel για την απόφασή του εδώ και αρκετό, έχοντας προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις του. Όπως όλα δείχνουν, έχει δώσει τα χέρια με το VW Group, ώστε να αναλάβει το «τιμόνι» της Audi, αντικαθιστώντας τον Rupert Stadler.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Lohscheller ως επικεφαλής της Opel

Από τη μεριά του, ο Michael Lohscheller ευχαρίστησε το Εποπτικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και δήλωσε έτοιμος για τα νέα του καθήκοντα. «Είμαι βέβαιος ότι ως μέλος του Groupe PSA θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη και θα αναδυθεί ένας νέος Ευρωπαίος πρωταθλητής. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη διοικητική ομάδα και να υλοποιήσουμε το σχέδιο για το μέλλον της μάρκας, ωφελώντας τους 38.000 εργαζομένους και τους μετόχους της Opel/Vauxhall» τόνισε.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης