Ορισμένα μοντέλα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με αποκλειστικό στόχο να περάσουν στην ιστορία. Ειδικά αυτά της Ferrari, μιας μάρκας με το ισχυρότερο brand name σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sergio αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα, καθώς θα παραχθεί σε μόλις 6 μονάδες, με την πρώτη να έχει ήδη παραδοθεί σε ένα πάμπλουτο πελάτη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις υπόλοιπες πέντε να έχουν προ-πωληθεί σε εκλεκτά μέλη της Ferrari.  

Το αυτοκίνητο φέρει το όνομα του ιδρυτή του οίκου Pininfarina, επισφραγίζοντας τη μακροχρόνια συνεργασία των δύο ιταλικών εταιρειών. Η τιμή του, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί, εκτιμάται ότι αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στο πρωτότυπο που είχαμε δει στην περσινή έκθεση της Γενεύης και πατά πάνω στο πάτωμα της 458 Spider. Φέρει ανοικτή οροφή, επίχρυσες ζάντες με την υπογραφή του Pininfarina, διαφανή φωτιστικά σώματα, roll-bar, κάλυμμα κινητήρα με εισαγωγές αέρα και τη χαρακτηριστική διχρωμία.

Το εσωτερικό έχει τα χρώματα και τα υλικά που είχε επιλέξει ο εκλιπών Sergio Pininfarina. Τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα είναι διακοσμημένα με κόκκινες ραφές, στο τιμόνι υπάρχει το λογότυπο του ιδρυτή του οίκου, με τις λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και alcantara να ολοκληρώνουν την εικόνα.

Τροφοδοτείται από τον V8 4,5 λίτρων κινητήρα της 458 Spider με τους 605 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης