Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της γερμανικής φίρμας, το αυτοκίνητο με την εξαιρετική αισθητική, το κομψό εσωτερικό και τις υψηλές προδιαγραφές, κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο του «World Car of the Year 2021».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρμόδια επιτροπή του θεσμού -απαρτίζεται από 93 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο- επαίνεσε το Volkswagen ID.4 για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, την απουσία εκπομπών ρύπων, τα πρωτοποριακά συστήματα, όπως τη head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας στο παρμπρίζ και το Travel Assist, καθώς και τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Το ID.4 λαμβάνει ενημερώσεις και νέες λειτουργίες «over the air», ασύρματα. Η VW είναι ο πρώτος μαζικός κατασκευαστής που θα προσφέρει κάτι τέτοιο από το καλοκαίρι. Το όχημα είναι πάντα ενημερωμένο, με την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία.

Θυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στη χώρα μας, στις δύο ειδικές εκδόσεις ID.4 1ST και ID.4 1ST Max, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 41.000 περίπου ευρώ με το όφελος της επιδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες

Εκτός από το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ανακοινώθηκαν οι νικητές και στις υπόλοιπες κατηγορίες του θεσμού. Αυτοί είναι:

World Urban Car
Honda-e

World Luxury Car
Mercedes-Benz S-Class

World Performance Car
Porsche 911 Turbo

World Car Design of the Year
Land Rover Defender

 

Πλήρως ψηφιακό το εσωτερικό του ID.4.

Aξίζει να σημειώσουμε πως στον διαγωνισμό του WCOTY συμμετέχουν αυτοκίνητα που προσφέρονται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους και κατασκευάζονται σε τουλάχιστον 10.000 μονάδες ετησίως.

Επιπλέον η Volkswagen έχει μεγάλη παράδοση στο «World Car of the Year», με πέντε πρωτιές στα 17 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Τα πέντε μοντέλα των Γερμανών που έχουν κατακτήσει τον τίτλο: 

Golf – World Car of the Year 2009
Polo – World Car of the Year 2010
up! – World Car of the Year 2011
Golf – World Car of the Year 2013
ID.4 – World Car of the Year 2021

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Honda, Toyota και VW θα μονομαχήσουν για το μεγάλο τρόπαιο

Μεγάλη επιτυχία για το VW ID.4 στα crash tests

Έρχονται οι φθηνότερες εκδόσεις του VW ID.4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης