Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Μια πρώτη γεύση από τη μελλοντική σχεδιαστική γραμμή του ηλεκτρικού οχήματος πόλης,του CUPRA UrbanRebel Concept,που θα λανσαριστεί το 2025 θα πάρουμε σε λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Μόναχο (ΙΑΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ριζοσπαστικές αντιλήψεις η CUPRA ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης υψηλών επιδόσεων. Βέβαια μέχρι το 2025 όπου η SEAT S.A θα παρουσιάσει το αυτοκίνητο πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Ωστόσο μια πρώτη γεύση από το CUPRA UrbanRebel Concept θα πάρουμε σε λίγες ημέρες.

Το CUPRA UrbanRebel Concept βασίζεται στις σχεδιαστικές βάσεις του 100% ηλεκτρικού αστικού οχήματος που θα λανσαριστεί το 2025 από την SEAT S.A..Θα βασίζεται στη μικρή πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen και θα είναι το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Ριζοσπαστικό σε αντίληψη  με εμφάνιση gamification σε αγωνιστικό αυτοκίνητο.Κάθε γραμμή περιγράμματος και σμιλευμένη επιφάνεια στο σχέδιο, ζωντανεύει από μία παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιεί κινητικά σωματίδια για να προσθέσει κίνηση στην επιφάνεια καθώς το φως μετατοπίζεται πάνω σε αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικό στοιχείο του DNΑ της CUPRA αποτελούν οι αγώνες αυτοκινήτου.Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε να εφαρμόσει πρώτα το όραμα ενός 100% ηλεκτρικού οχήματος σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με συναρπαστική εμφάνιση.

Ο CEO της CUPRA Wayne Griffiths είπε σχετικά: 

«Το CUPRA UrbanRebel Concept αντιπροσωπεύει τη ριζοσπαστική αντίληψη της μάρκας για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που πρόκειται να λανσαριστεί το 2025. Το αγωνιστικό concept δίνει μια πρώτη γεύση για τη σχεδιαστική γλώσσα του μελλοντικού street-car και εμπνέει τη δημιουργία του.Tο αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα βασικό στρατηγικό project όχι μόνο για την εταιρεία μας, αλλά και για τον Όμιλο Volkswagen, καθώς στόχος μας είναι να παράγουμε περισσότερα από 500.000 αστικά ηλεκτρικά οχήματα ετησίως στο Martorell για τις διαφορετικές μάρκες του Ομίλου. Αυτό το αυτοκίνητο θα καταστήσει την ηλεκτροκίνηση προσιτή στους ανθρώπους».

Ας δούμε όμως ποια είναι τα χαρακτηριστικά του CUPRA UrbanRebel Concept:
–    νέα έντονη τριγωνική σχεδίαση των εμπρόσθιων προβολέων
–    το περίγραμμα των παραθύρων δημιουργεί ένα οπτικό αποτέλεσμα συνέχειας με την οροφή
–    αθλητικές πλαινές αναλογίες χάρη στην σφηνοειδή σχεδιαστική γραμμή από την κολώνα C έως την μπροστινή πόρτα
–    πίσω επιβλητική αεροτομή
–    διαστάσεις: 4.080mm, πλάτος 1.795mm και ύψος 1.444mm
–    απόδοση 250kW συνεχούς ισχύος έως 320kW στο peak και επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,2΄΄

Οι Ισπανοί έχουν προγραμματίσει να κάνουν την παρουσίαση του UrbanRebel Concept λίγο πριν τα εγκαίνια του CUPRA City Garage στο Μόναχο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης