Ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 και μόνιμος κάτοικος του Μονακό είχε την ευκαιρία πρόσφατα να οδηγήσει το εκπληκτικό hypercar της McLaren στο μαγευτικό Πριγκιπάτο.

Ως εξπέρ της αγωνιστικής οδήγησης, ο Nico Rosberg πήγε μία βόλτα και μέχρι την πίστα του Paul Ricard, προκειμένου να διαπιστώσει τις δυνατότητες της Senna στο φυσικό της περιβάλλον. Ο 34χρονος Γερμανός ενθουσιάστηκε από τη δύναμη και την ταχύτητα του βρετανικού οχήματος. Μάλιστα, σε κάποια σημεία, πιέστηκε αρκετά προκειμένου να το διατηρήσει μέσα στα όρια του circuit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Senna είναι ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα παραγωγής. Ένα ταχύτατο τετράτροχο με ακραία αεροδυναμική και εξωπραγματικές επιδόσεις. Ο V8 4.0 biturbo κινητήρας των 800 ίππων και 800 Nm ροπής στροφάρει μέχρι τις 7.500 σ.α.λ., με το αυτόματο κιβώτιο αγωνιστικού τύπου να αλλάζει αστραπιαία ταχύτητες.

Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 200 σε μόλις 6,8΄΄ και τα 300 στον απίστευτο χρόνο των 9,9΄΄. Όσο για τη βελόνα του κοντέρ, ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης