Το πιο εμπορικό μικρό αυτοκίνητο της Ευρώπης, είναι διαθέσιμο με νέα χρώματα, πλουσιότερο εξοπλισμό και με τον πιο αποδοτικό κινητήρα diesel, έχοντας κατανάλωση μόλις 3,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford αναβάθμισε στα σημεία το Fiesta, εμπλουτίζοντας την παλέτα των χρωμάτων με τις νέες αποχρώσεις Magnetic (σκούρο μεταλλικό γκρι), Candy Red (λαμπερό κόκκινο) και Silver Silk (σατινέ μεταλλικό γκρι-ασημί). Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να το παραγγείλουν στην έκδοση Sport με διαφορετικό χρώμα οροφής, όπως Frozen White, Panther Black, Race Red ή Candy Blue.

Στην έκδοση Fiesta Trend προσφέρονται προβολείς αλογόνου (projector) και φώτα ημέρας LED, ενώ στην καμπίνα έχει τοποθετηθεί δερμάτινο τιμόνι και χειρόφρενο. Στην Fiesta Titanium υπάρχουν νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 16 ιντσών, χρωμιωμένος κάτω αεραγωγός, νέες ταπετσαρίες καθισμάτων με εκρού λεπτομέρειες και ασορτί ραφές για το τιμόνι, τον μοχλό ταχυτήτων, το χειρόφρενο και τα πατάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford έχει επεκτείνει τη γκάμα του μοντέλου με το Fiesta ECOnetic, που εφοδιάζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 TDCi των 95 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, σύστημα start/stop και λειτουργία «Smart Regenerative Charging», η οποία μειώνει τη φθορά του κινητήρα, μετατρέποντας επιλεκτικά τον εναλλάκτη σε γεννήτρια και φορτίζοντας τη μπαταρία όταν το όχημα ρολάρει και φρενάρει. Επίσης, φέρει ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και βελτιωμένη αεροδυναμική, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 3,2 λίτρα και οι εκπομπές ρύπων στα 82 γρ./χλμ.

Να σημειώσουμε πως, το Fiesta ήταν το No1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην κατηγορία του στην Ευρώπη, το 2012, το 2013 και το 2014, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2015 πωλήθηκαν 88.155 μονάδες, φιγουράροντας ξανά στην κορυφή.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης