PSA Peugeot Citroen και Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσαν το διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας Stellantis που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΔΣ αποτελείται από 11 μέλη, με τον Carlos Tavares, επικεφαλής του γαλλικού ομίλου να αναλαμβάνει CEO. Με απλά λόγια, αυτός θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην Stellantis. PSA και FCA θα έχουν από πέντε μέλη, με τον John Elkann, πρόεδρο της Fiat Chrysler, να παίρνει τη θέση του προέδρου και στη νέα εταιρεία.

«Τα ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προέρχονται από διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο και θα έχουν να συνεισφέρουν σημαντική εμπειρία, σύμφωνη με το δυναμικό και καινοτόμο πνεύμα που χαρακτηρίζει τη δημιουργία αυτής της νέας επιχείρησης. Έτσι θα βοηθήσουν τη Stellantis να αξιοποιήσει πλήρως τα μοναδικά της πλεονεκτήματα και δυνατότητες, σε μια νέα εποχή κινητικότητας» ανέφερε στην πρώτη ανακοίνωση το ΔΣ.

Οι δύο ισχυροί άνδρες, John Elkann και Carlos Tavares

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Exor, μεγαλομέτοχος του ιταλοαμερικανικού ομίλου με 29,2%, κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών και στη συγχωνευμένη εταιρεία PSA-FCA με 14,5%.

Αναλυτικά το ΔΣ της Stellantis

John Elkann (Chairman)
Robert Peugeot (Vice Chairman)
Henri de Castries (Senior Independent Director)
Andrea Agnelli (Non-Executive Director)
Fiona Clare Cicconi (Non-Executive Director)
Nicolas Dufourcq, (Non-Executive Director)
Ann Frances Godbehere, (Non-Executive Director)
Wan Ling Martello (Non-Executive Director)
Jacques de Saint-Exupéry, (Non-Executive Director)
Kevin Scott (Non-Executive Director)
Carlos Tavares (Chief Executive Officer)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης