Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο Λέβι της Λαπωνίας, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, η Porsche έχει δημιουργήσει το «Ice Experience Center», όπου οι πελάτες της μάρκας μπορούν να ανακαλύψουν τη χαρά της οδήγησης σε ακραίες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, βρέθηκε πρόσφατα ο Tanner Foust, ένας από τους κορυφαίους οδηγούς του drift. Ο αμερικανός πήρε στα χέρια του την αγωνιστική έκδοση της Cayman, προσφέροντας ορισμένες στιγμές μαγείας.

Για τον Foust, η πλαγιολίσθηση είναι πλέον ρουτίνα. Ο 48χρονος μπορεί να ντριφτάρει με κάθε τρόπο, ακόμη και όταν διαβάζει εφημερίδα. Το κάνει από το πρωί μέχρι το βράδυ, ειδικά όταν έχει το κατάλληλο τετράτροχο, όπως η Cayman GT4 Clubsport.

Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για αγώνες σε circuit και καλύπτει τις προδιαγραφές των περισσότερων πρωταθλημάτων. Έχει βάρος μόλις 1.300 κιλά, χάρη στη χρήση πιο ελαφριών υλικών, η ανάρτηση προέρχεται από την 911 GT3 Cup, το σύστημα πέδησης αποτελείται από δίσκους 380 χλστ., με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω και το ABS διαθέτει 12 διαφορετικά προγράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο boxer κινητήρα 3,8 λίτρων απόδοσης 380 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του ειδικά τροποποιημένου αυτόματου κιβωτίου PDK. Επίσης, περιλαμβάνει μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, full bucket κάθισμα και ζώνες 6 σημείων.  

 

 

Το απόλυτο Cross Turismo αυτοκίνητο με την υπογραφή της Porsche

Τι ελαστικά φοράει το «όπλο» της Porsche;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης