Έπειτα από τη sedan εκδοχή της S-Class, η γερμανική φίρμα προχώρησε στο απαραίτητο φρεσκάρισμα των Coupe και Cabriolet, προσδίδοντας επιπλέον δυναμισμό στο αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο εκλεκτές εκδόσεις του γερμανικού μοντέλου, φέρουν ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα εμπρός φώτα τύπου «Multibeam» με τεχνολογία LED, χρωμιωμένα διακοσμητικά στη γρίλια, ζάντες 20 ιντσών στις κορυφαίες εκδόσεις AMG και πίσω φώτα OLED.

Στην καμπίνα, τη διαφορά κάνουν οι δύο οθόνες 12,3 ιντσών, το τριάκτινο σπορ τιμόνι με τα κουμπιά αφής και τα πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα με τη λειτουργία μασάζ. Οι σχεδιαστές της Mercedes πρόσθεσαν νέα διακοσμητικά που αναδεικνύουν την κομψότητα και την πολυτέλεια, με τον εσωτερικό φωτισμό να είναι διαθέσιμος σε 64 αποχρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός είναι υπέρ-πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού, όπως αυτόνομη στάθμευση, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, νέας γενιάς cruise control, head-up display και το πρωτοποριακό «Energising Comfort Control», το οποίο παρεμβάλλεται στον κλιματισμό, στον φωτισμό, στο ηχοσύστημα, στα καθίσματα και στον αρωματισμό της καμπίνας, προς όφελος της ευεξίας του οδηγού και των επιβατών. Μάλιστα, διαθέτει έξι προγράμματα (freshness-φρεσκάδα, warmth-θαλπωρή, vitality-ζωτικότητα, joy-χαρά, comfort-άνεση και training- άσκηση).

Στους κινητήρες δεν υπάρχουν εκπλήξεις, με τη βασική έκδοση S450 4Matic να τροφοδοτείται από τον V6 3.0 των 367 ίππων και 500 Nm ροπής. Η S560 4Matic φοράει τον V8 4.0 twin-turbo με τους 470 ίππους και τα 700 Nm ροπής, ενώ η S63 AMG μια ισχυρότερη εκδοχή του ίδιου μοτέρ απόδοσης 612 ίππων και 900 Nm ροπής. Η κορυφαία S65 AMG εξοπλίζεται με τον V12 6.0 λίτρων των 630 ίππων.

Όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC της Mercedes, εκτός από την S65 AMG που έχει το παλιό 7άρι. Αναλυτικές πληροφορίες για το λανσάρισμα των S-Class Coupe και Cabriolet στην αγορά, θα δοθούν στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης