Τις πρώτες εικόνες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Insignia OPC, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα σε περίπου δύο εβδομάδες στην έκθεση της Φρανκφούρτης, έδωσε στη δημοσιότητα η Opel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική φίρμα επέλεξε να παρουσιάσει αρχικά την κορυφαία έκδοση στο αμάξωμα Sport Tourer και όχι στο sedan, με το αποτέλεσμα να την δικαιώνει πλήρως, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο δυναμικά station μοντέλα.

Κάτω από το μυώδες καπό φέρει τον V6 κινητήρα των 2,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 325 ίππους και 435 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο Insignia OPC διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, προσφέροντας τη βέλτιστη πρόσφυση των τροχών σε οποιοδήποτε οδόστρωμα και μεταβάλλοντας τη ροπή από 0 έως 100% ανάμεσα στους δύο άξονες.

Παρεμβάσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση, καθώς και στο ESP, με τα bucket καθίσματα της Recaro στο εσωτερικό, το νέο τιμόνι με paddles αλλαγής των σχέσεων, το καινούριο πίνακα οργάνων και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας «IntelliLink», να κάνουν τη διαφορά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης