Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες της Valkyrie, του κορυφαίου αυτοκινήτου παραγωγής στην ιστορία της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξωτικό όχημα που σχεδίασαν οι Andrian Newey και Marek Reichman είναι χάρμα ιδέσθαι. Η φιλοσοφία του ακολουθεί τα μονοθέσια της Formula 1, με την αεροδυναμική να αγγίζει το άριστα.

Η Valkyrie συνδυάζει τις ακραίες επιδόσεις με τη νομιμότητα ενός road-legal supercar, είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα κι άλλα εξωτικά υλικά, διαθέτει πρωτοποριακά συστήματα ανάρτησης και μετάδοσης, αναπτυγμένα από το αγωνιστικό τμήμα της RBR, με την αναλογία κιλών ανά ίππο να είναι στο εκπληκτικό 1:1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε όχημα που έρχεται από το μέλλον. Αγωνιστικά carbon καθίσματα, τιμόνι F1, οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και ακόμη δύο οθόνες στις άκρες που προβάλλουν εικόνες από τους ψηφιακούς καθρέπτες.

Για την κίνηση φροντίζει ένας V12 6.3 λίτρων κινητήρας της Cosworth, με την απόδοση να αγγίζει τους 1.130 ίππους. Το συμβατικό μοτέρ συνδυάζεται με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας KERS που προέρχεται από τη Red Bull Racing. Η Valkyrie θα είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο δρόμου και μπορεί να γυρίσει στην πίστα του Silverstone πιο γρήγορα από μονοθέσιο.

Η Valkyrie θα πατήσει τους τροχούς της στην άσφαλτο το 2019. Θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες και η τιμή υπολογίζεται μεταξύ 2,8 και 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είναι φυσικό, οι τυχεροί ιδιοκτήτες έχουν ήδη επιλεγεί, με την προκαταβολή που έδωσαν να ανέρχεται στο ποσό των 585.000 ευρώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης