Μεγάλη ημέρα η σημερινή για μία από τις ιστορικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Αμερικής. Ο λόγος για την Chevrolet που παρουσίασε την κορυφαία έκδοση Z06 της 8ης γενιάς Corvette που έρχεται με εντυπωσιακή δύναμη 680 ίππων.V8 κινητήρας 5.5 λτ. που βρυχάται με 680 ίππους

Διαβάζετε αμερικάνικο αμάξι και αμέσως σκέφτεστε πολλά άλογα και ατελείωτα κυβικά; Η νέα Corvette θα σας επιβεβαιώσει, καθώς διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα  5.5λτ. ο οποίος αποδίδει 680 ίππους και 623 Nm ροπής. Φυσικά αυτή η ωμή δύναμη για να δαμαστεί από τον οδηγό, συνοδεύεται από περιφερειακά μέρη ικανά να αντέξουν την δύναμη του. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, τη νέα ρύθμιση της ανάρτησης και φυσικά τα Brembo φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός κα τετραπίστονες πίσω. Κερασάκι στην τούρτα το launch control για εκκινήσεις με ελάχιστη απώλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση με λιγότερη αντίσταση αέραΜικρές οι αλλαγές στην εμφάνιση συγκριτικά με την στάνταρ έκδοση, όπως τα φαρδύτερα φτερά και η πίσω αεροτομή. Highlight αποτελεί το γεγονός πως οι μπροστά τροχοί είναι 20 ιντσών και οι πίσω 21 ιντσών, ενώ τα ελαστικά που «φοράει» είναι Michelin 275/30ZR20 μπροστά και 345/25ZR21 πίσω. 

Εντυπωσιακά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά:
•    Κινητήρας ατμοσφαιρικός V8 5.5 λτ.
•    Ιπποδύναμη 680 ίππων στις 8.600σ.α.λ.
•    Ροπή 623 Nm στις 6.300σ.α.λ.
•    Super ελαφριές ζάντες από ανθρακονήματα που μειώνουν το βάρος κατά 18.6 κιλά.

Εάν και πάλι δεν σας φαίνεται αρκετά γρήγορο, η εταιρία προσφέρει και ένα επιπλέον πακέτο επιδόσεων ειδικά για την πίστα Z07 το οποίο ξεχωρίζει για την μεγαλύτερη αεροτομή, τα κεραμικά φρένα και την ειδική ρύθμιση του πλαισίου. Ένα πακέτο το οποίο απευθύνεται για την πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κεντρομήχανο super μοντέλο της Chevrolet θα περάσει τη γραμμή παραγωγής τόσο ως δεξιοτίμονο ως και αριστεροτίμονο ώστε να μπορεί να προσφέρει τις εξαιρετικές του επιδόσεις σε κάθε άκρη της γης.

Τιμή…άγνωστη! 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης