Στις αρχές του μήνα, ο ισχυρός άνδρας της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, ανακοίνωσε την αναθεώρηση του πλάνου της Alfa Romeo, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης της αγοράς της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της εμπορικής διάθεσης της Giulia, με το λανσάρισμα στην αγορά – σύμφωνα με τις πληροφορίες – να μετατίθεται για τα μέσα του 2016. Μέχρι στιγμής, η ιταλική φίρμα έχει παρουσιάσει μόνο την κορυφαία έκδοση Quadrifoglio Verde του νέου premium sport sedan, με τις απλές εκδοχές να παραμένουν άγνωστες.

Πλέον διέρρευσαν όλοι οι κινητήρες του πολυαναμενόμενου μοντέλου, με τη βασική έκδοση να έχει απόδοση 150 ίππων. Η Giulia λοιπόν, τροφοδοτείται από τον 2.2 JTDM κινητήρα ο οποίος είναι διαθέσιμος σε τρεις εκδόσεις ισχύος (150, 180 και 210 ίππους), τον δίλιτρο βενζίνης, επίσης σε τρεις εκδόσεις ισχύος (200, 250 και 280 ίππους) και τον V6 2.9 twin turbo των 510 ίππων.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O 2.2 JTDM turbodiesel συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8 σχέσεων, ανάλογα την έκδοση, ο 2.0 GME T4 αποκλειστικά με το αυτόματο 8άρι, όπως και ο κορυφαίος 2.9 twin-turbo V6 της Giulia QV.

Βέβαια, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από την Alfa Romeo, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα. Λογικά, οι κινητήρες θα είναι αυτοί που αναφέρουμε παραπάνω, αλλά θα διαφέρουν από αγορά σε αγορά για φορολογικούς λόγους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης