Του Λουκά Παπαλάμπρου

Συνδυάζοντας επιδέξια τη λειτουργικότητα ενός SUV με το αθλητικό προφίλ ενός coupe, η ανανεωμένη GLC Coupe μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ανήκει στα κορυφαία αυτοκίνητα της κατηγορίας, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες οτιδήποτε επιζητούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχεδιαστές της Mercedes προχώρησαν στο απαραίτητο facelift του μοντέλου, προκειμένου να αναδείξουν περαιτέρω τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Ανασχεδίασαν τη μάσκα, τοποθέτησαν νέα φώτα LED εμπρός και πίσω, πρόσθεσαν επιπλέον χρώμιο στο αμάξωμα, νέο διαχύτη και μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των υλικών, στη συναρμογή, και τη φιλικότητα προς τον χρήστη. Οι επενδύσεις στις πόρτες και στα καθίσματα είναι νέες, το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών επίσης, όπως και τα διακοσμητικά. Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και στη μέση της κονσόλας η οθόνη 10,25΄΄.

Το σύστημα MBUX με λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης έχει αναβαθμιστεί, με τον οδηγό να χειρίζεται όλες τις λειτουργίες εύκολα και γρήγορα χάρη στο «Interior Assistant», τον προσωπικό του ψηφιακό βοηθό. Τα κουμπιά και οι διακόπτες έχουν περιοριστεί σημαντικά, με τις state-of-the-art τεχνολογίες υποβοήθησης να κάνουν την κίνηση πιο ασφαλή και άνετη.

Αρχικά, η GLC Coupe προσφέρεται με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν diesel σε διάφορες εκδόσεις ισχύος. Αμφότεροι έχουν χωρητικότητα 2.0 λίτρων και καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro 6d. Στη βάση της γκάμας είναι η έκδοση GLC 200 4Matic με τους 197 ίππους, ενώ πιο πάνω βρίσκεται η GLC 300 4Matic απόδοσης 258 ίππων. Τα βενζινοκίνητα σύνολα φέρουν ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt. Στους πετρελαίου υπάρχουν οι GLC 200 d 4Matic, GLC 220 d 4Matic και GLC 300 d 4Matic, με 163, 194 και 245 ίππους, αντίστοιχα.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο της ανανεωμένης GLC Coupe θα γίνει στην έκθεση της Νέας Υόρκης, τον Απρίλιο. Εκεί, η Mercedes θα ανακοινώσει τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης