Υψηλή ποιότητα κατασκευής, πλήρης γκάμα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, συνδεσιμότητα, ευρύχωρο σαλόνι, κινητήρες που εστιάζουν στην οικονομία καυσίμου και στο χαμηλό κόστος χρήσης καθώς και εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής.

Το νέο RAV4 είναι το αυτοκίνητο που αναζητεί ο αγοραστής, ένα αυθεντικό SUV που προσφέρει τα πάντα σε οδηγό και επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαράζει τον δικό του δρόμο

Συνολικά, έχουν πουληθεί 9 εκατομμύρια RAV4 παγκοσμίως

Η Toyota είναι ουσιαστικά η μάρκα που ίδρυσε την κατηγορία των SUV πριν από 25 χρόνια και αυτή που έκανε ευρέως γνωστή την υβριδική τεχνολογία. Το καινούργιο RAV4 εκφράζει απόλυτα τη νέα εποχή, είναι βελτιωμένο σε κάθε τομέα, ειδικά σε αυτόν της οδικής συμπεριφοράς χάρη στην επαναστατική πλατφόρμα TNGA, και οικονομικό με βάση τις προδιαγραφές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά δεν θυμίζει κανένα άλλο μοντέλο. Οι Ιάπωνες έφτιαξαν ένα ξεχωριστό αισθητικά αυτοκίνητο, με έντονες ακμές και επιθετικό προφίλ.

Το μήκος του φθάνει τα 4,6 μέτρα, το πλάτος ξεπερνά το 1,85μ. και το ύψος αγγίζει το 1,68μ. Αυξημένο κατά 30 χλστ. είναι το μεταξόνιο, γεγονός που ωφελεί σημαντικά τους χώρους στην καμπίνα.

Η κατανομή βάρους είναι ιδανική (51/49) και η ακαμψία του πλαισίου έχει φθάσει σε εκπληκτικά επίπεδα για SUV. Παράλληλα, κατάφεραν να χαμηλώσουν το κέντρο βάρους, παρότι η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 19 εκατοστά.

Η χρήση της πλατφόρμας «Toyota New Global Architecture» έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της Toyota να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο οδηγικά, ασφαλές και με εξαιρετικές off-road ικανότητες όχημα.

Το RAV4 μπορεί να κινηθεί με απίστευτη ευελιξία σε κάθε τερέν. Διατηρεί υψηλές ταχύτητες στον αΤο υβριδικό καίει 4,5 λίτρα στα 100 χλμ.υτοκινητόδρομο, στρίβει χωρίς να εμφανίζει κλίση σε επαρχιακές διαδρομές και περνά από νεροφαγώματα, λασπωμένες επιφάνειες και χαντάκια χωρίς να… προβληματίζεται. Παρότι έχει γίνει πιο πολιτισμένο οδηγικά, διατηρεί αναλλοίωτο το DNA του. Φέρει επιλογέα λειτουργίας ανάλογα με την επιφάνεια  (AWD Petrol), όπως και επιλογή λειτουργίας Trail (AWD High Power Hybrid) με αυτόματο μπλοκέ διαφορικό.

Αυτό που θα εκτιμήσει ο ιδιοκτήτης του, ωστόσο, είναι η αντοχή που επιδεικνύει. Όπως κάθε Toyota, έτσι κι αυτό, δεν σπάει και δεν χαλάει.

Δίνει την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να πάθει το παραμικρό, πρωταγωνιστώντας σε όλες τις έρευνες αξιοπιστίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Επίσης, η Toyota προσφέρει έξι χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, ενώ οι περισσότεροι ανταγωνιστές μόλις δύο, στοιχείο στο οποίο δίνουν πολύ μεγάλη σημασία οι υποψήφιοι αγοραστές.

SUV που συγκρίνεται σε κατανάλωση με supermini

Οι τιμές για το βενζινοκίνητο ξεκινούν από 27.700€ και για το υβριδικό από 35.900€

Σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές που δίνουν έμφαση στο downsizing, οι Ιάπωνες επιλέγουν να προσφέρουν το RAV4 με ατμοσφαιρικό δίλιτρο μοτέρ βενζίνης και υβριδικό σύνολο.

Η επιλογή τους φυσικά και δεν έγινε τυχαία. Τα νέας γενιάς μοτέρ συνδυάζουν αριστοτεχνικά την απόδοση με την οικονομία, επηρεάζοντας στο ελάχιστο την… τσέπη του κατόχου.

Η βασική έκδοση με τον 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα και το μηχανικό εξάρι κιβώτιο, η οποία στοιχίζει 27.700 ευρώ, αποδίδει 175 ίππους, καίει 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 138 γρ./χλμ., με τα τέλη κυκλοφορίας να ανέρχονται σε 165,60 ευρώ.

Με το κιβώτιο CVT, η κατανάλωση πέφτει στα 5,6 λτ. και οι εκπομπές CO2 στα 127 γρ./χλμ. (152,40 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας).

Από την άλλη, το Hybrid AWD με τον βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων, που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, συνδυάζεται με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και αποδίδει 222 ίππους, είναι ένα θαύμα της μηχανικής. Σε σχέση με έναν 1.5 turbo για παράδειγμα, προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και συγχρόνως χαμηλότερη κατανάλωση. 4,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και 100 γρ./χλμ. CO2 (δηλαδή 90 ευρώ για τέλη) δεν βρίσκεις ούτε σε μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Όλα στο μάξιμουμ

Άψογη συναρμογή και απαράμιλλο φινίρισμα

Οι υποψήφιοι αγοραστές του RAV4 έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ προσθιοκίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων, με τα επίπεδα εξοπλισμού να είναι έξι (Active, Style, Style Plus, Style Plus P/R, Black Edition και Adventure).

To μοντέλο περιλαμβάνει στάνταρ ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ενεργό cruise control, προβολείς LED, αισθητήρες φώτων, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας με έλεγχο διεύθυνσης και πολλά ακόμη.

Επίσης, ένα στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι τα καθίσματα. Έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάζουν το σώμα και να ξεκουράζουν οδηγό και συνεπιβάτες στα μεγάλα ταξίδια. Στο υψηλής ποιότητας σαλόνι του μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 580 λίτρων. 

Το σύστημα Toyota Touch είναι συμβατό με το Google Street View και διάφορες εφαρμογές, ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους, η απεικόνιση των χαρτών προσφέρεται σε μορφή 3D, ενώ παρέχει πληροφορίες για τον καιρό, τα πρατήρια και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Ηγετική μορφή

Η Toyota δίνει 3 χρόνια δωρεάν ανανέωση χαρτών και συνδεδεμένων υπηρεσιών

Το νέο RAV4 είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο. Στα 27.700€ αποτελεί με βάση αυτά που προσφέρει ευκαιρία για τους αγοραστές που αναζητούν ένα στιβαρό, ευρύχωρο και άνετο SUV, αφού διατίθεται στους 175 ίππους, είναι πλήρως εξοπλισμένο, με ολοκληρωμένο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας TSS 2.0, οθόνη 7’’, προβολείς LED, κάμερα οπισθοπορείας και άπλετους χώρους.

Μπορεί να κινηθεί παντού με σιγουριά και δεν κάνει συμβιβασμούς σε θέματα ποιότητας και πρακτικότητας.

Χωρίς υπερβολή, το ιαπωνικό μοντέλο αγγίζει την κατηγορία των premium και μάλιστα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.  

Όσο για αυτούς που αποφεύγουν τα αυτοκίνητα με κινητήρες κυβισμού 2.0 λίτρων λόγω του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το RAV4 τον ισοσκελίζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.

Η διαφορά κόστους, αν ληφθούν υπ’ όψιν η κατανάλωση καυσίμου και τα τέλη κυκλοφορίας, είναι αμελητέα σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο SUV που εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.500 κ.εκ.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του νέου RAV4

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης