Ο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου PSA, στον οποίο ανήκουν οι μάρκες Peugeot, Citroen, DS και Opel/Vauxhall, είναι ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA).

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου εξέλεξε τον Carlos Tavares για πρόεδρο, με τον 59χρονο Πορτογάλο να αντικαθιστά τον Dieter Zetsche της Daimler. Ο CEO του PSA Group θα αναλάβει τα ηνία της ένωσης για έναν χρόνο, όπως όλοι οι προκάτοχοί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tavares, αφού ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο, τόνισε ότι προτεραιότητα για το 2018 έχουν η ασφάλεια των αυτοκινήτων και ο περιορισμός των εκπομπών ρύπων. Παράλληλα είπε πως, όλοι μαζί πρέπει να θέσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο προκειμένου να κάνουν πιο ισχυρή την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Να σημειώσουμε ότι, μέλη του ACEA είναι οι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στη Γηραιά Ήπειρο και διαθέτουν μονάδες παραγωγής. Αυτοί είναι οι: BMW Group, DAF Trucks, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Ford Europe, Groupe PSA, Hyundai Motor Europe, Iveco, Jaguar Land Rover, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars και  Volvo Group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης