Το περασμένο Σαββατοκύριακο (21-22 Ιανουαρίου) πραγματοποιήθηκε στο Kitzbuhel της Αυστρίας ο φημισμένος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλου Αλπικού Σκι, προσελκύοντας χιλιάδες φαν και διασημότητες από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν τον αγώνα ήταν και ο Arnold Schwarzenegger. Ο 69χρονος Αυστριακός χειροκρότησε τους αθλητές και στη συνέχεια παρέλαβε το νέο του όχημα, το οποίο τον περίμενε στην πλατεία του χειμερινού θερέτρου. Ήταν μια Mercedes G-Class, ειδικά τροποποιημένη από την εταιρεία Kreisel Electric.

Το θηριώδες SUV είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 490 ίππων που λαμβάνει ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών υψηλής ενεργειακής πυκνότητας. Η μπαταρία των 80 kWh ζυγίζει 510 κιλά και φορτίζει από δίκτυο 150 kW ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη, προσφέροντας αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις του ηλεκτροκίνητου G-Wagen είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 5,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 183 χλμ./ώρα. Ο πρώην ηθοποιός και κυβερνήτης της Καλιφόρνια εντυπωσιάστηκε από το αυτοκίνητο και τη δουλειά της Kreisel Electric. Αφού το εξερεύνησε, έβαλε το πούρο στο στόμα και αποχώρησε οδηγώντας.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης