Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Stellantis σχεδιάζει να δημιουργήσει μια μεγάλη μονάδα παραγωγής στη Νότια Αφρική ως μέρος ενός σχεδίου για την πώληση 1 εκατομμυρίου οχημάτων ετησίως στην περιοχή μέχρι το 2030.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιγαντιαίος όμιλος της αυτοκινητοβιομηχανίας υπέγραψε πρόσφατα Μνημόνιο Συνεργασίας με την Industrial Development Corporation και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού για το εργοστάσιο. Αν και η εταιρία δεν είπε πόσο θα κοστίσει το εργοστάσιο ούτε πού ακριβώς θα βρίσκεται, αποκάλυψε ότι θα βρίσκεται σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη της Νότιας Αφρικής που θα περιλαμβάνει πρόσβαση σε ελεύθερα λιμάνια, ζώνες ελεύθερων συναλλαγών και διάφορα άλλα οικονομικά κίνητρα.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στο στρατηγικό μας σχέδιο Dare Forward 2030 για την ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και για να γίνουμε σημαντικός παίκτης στη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Σαμίρ Σερφάν, ο επικεφαλής της Stellantis Middle East and Africa. «Το εργοστάσιο παραγωγής στη Νότια Αφρική θα είναι ένα νέο δομικό στοιχείο στη στρατηγική μας που περιλαμβάνει το σχέδιο για την πώληση ενός εκατομμυρίου οχημάτων στην περιοχή έως το 2030 με 70% περιφερειακή αυτονομία παραγωγής και θα μας φέρει πιο κοντά στις ανάγκες των πελατών μας στην περιοχή».

Πέρυσι, ο όμιλος Stellantis πούλησε 426.000 οχήματα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares είπε ότι η Ram και η Jeep είχαν ιδιαίτερα ισχυρά αποτελέσματα στην περιοχή.
«Σχεδόν διπλασιάσαμε τα κέρδη μας σε σχέση με το 2021, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει σημαντική δυνατότητα ανάπτυξης στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και λαμβάνουμε πολλές, πολλές αποφάσεις για να βελτιώσουμε την προμήθεια για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή», είπε ο Tavares.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης