Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει ξεκινήσει. Ο γαλλικός όμιλος επιταχύνει τις εξελίξεις στη βιώσιμη κινητικότητα, στοχεύοντας απευθείας στην κορυφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Luca de Meo, μέχρι το 2025 το Renault Group θα λανσάρει στην αγορά 10 καινούρια ηλεκτρικά μοντέλα, εκ των οποίων τα 7 θα φέρουν το λογότυπο της Renault. Το 2030 το 90% των αυτοκινήτων θα είναι εξηλεκτρισμένα.

Στόχος της μάρκας είναι το 65% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη το 2025 να φέρουν ηλεκτρικό ή υβριδικό σύνολο, με το ποσοστό να αυξάνεται στο εντυπωσιακό 90% έως το τέλος της δεκαετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι εξελίξεις στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι καταιγιστικές. Το 2030 τίποτα δεν θα είναι ίδιο στον χώρο των τεσσάρων τροχών.

Η γαλλική εταιρεία πρωτοπορεί, ενισχύοντας την παρουσία της σε κάθε τομέα. Βασικό πυλώνας θα είναι το Renault ElectriCity, ένα υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρικό οικοσύστημα που θα κατασκευαστεί στη  Βόρεια Γαλλία. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική μονάδα όπου θα παράγονται τα ηλεκτρικά οχήματα. 

Ανάμεσα στα καινούρια EV μοντέλα είναι το εμβληματικό Renault5 και το Renault4. Πρώτα όμως θα δούμε το νέας γενιάς MéganE το 2022. Τα αυτοκίνητα θα βασίζονται στις πλατφόρμες CMF-EV και CMF-BEV, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να φιλοξενούν μόνο οχήματα για κίνηση με μπαταρία, προσφέροντας αυτονομία έως 580 χιλιόμετρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το high-tech καμουφλάζ του νέου Renault Megane E-Tech

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Renault έκανε 765 χιλιόμετρα με μία φόρτιση

Κόφτης στα 180 χλμ./ώρα σε όλα τα Renault και Dacia

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης