Με εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα στο WRC και αμέτρητες διακρίσεις σε διάφορους θεσμούς, ο Sebastien Loeb είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο.

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο στο όριο, είναι ο 43χρονος Γάλλος. Το τιμόνι έχει γίνει προέκταση των χεριών του και σπάνια το αφήνει. Στην περίπτωση του προγράμματος «Autonomous Vehicles for All» του ομίλου PSA όμως, ο Loeb όχι μόνο έδωσε τον πλήρη έλεγχο στο όχημα, αλλά εντυπωσιάστηκε κιόλας!   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλσατός είχε την πρώτη επαφή με αυτοκίνητο αυτόνομης τεχνολογίας, στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης του γαλλικού ομίλου. Η δοκιμή έγινε σε δημόσιο δρόμο και στόχος ήταν να δει πως συμπεριφέρεται το σύστημα σε πραγματικές συνθήκες. Ο Seb παραδέχθηκε πως στην αρχή ένιωσε άβολα και ήταν νευρικός, αλλά όσο περνούσε η ώρα χαλάρωνε και το ευχαριστήθηκε.

Το πρόγραμμα AVA βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα πρώτα αυτοκίνητα της Peugeot Citroen που εφοδιάζονται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα λανσαριστούν στην αγορά το 2020. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης