Του Λουκά Παπαλάμπρου

Είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της Citroen με τις παγκόσμιες πωλήσεις να ξεπερνούν τις 1,7 εκατ. μονάδες. Διακρίνεται για τα εξαιρετικά επίπεδα πρακτικότητας, την ευρυχωρία του εσωτερικού, τους αποδοτικούς κινητήρες και την πλούσια γκάμα τεχνολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Berlingo χαρακτηρίζεται από τη γαλλική εταιρεία ως ο καλύτερος φίλος της οικογένειας. Μπορεί να μεταφέρει κυριολεκτικά τα πάντα, να ταξιδέψει με πλήρες φορτίο άνετα, με ασφάλεια και πάνω από όλα, οικονομικά.

Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους 28 διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους για ποτήρια, μπουκάλια, κινητά και tablet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην οροφή υπάρχει ένας επιπλέον «έξυπνος» χώρος, με τα πίσω καθίσματα να μετακινούνται κατά 130 χλστ. ή να αφαιρούνται, ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Η διάταξη των θέσεων είναι 5+2, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ στη μικρότερη έκδοση Berlingo M να φθάνει τα 775 λίτρα και στη μεγαλύτερη XL τα 1.050 λτ. Η κονσόλα προέρχεται από τα νεότερα μοντέλα της γκάμας Citroen, με το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, το πολυλειτουργικό τιμόνι και τα μεγάλα καθίσματα να κάνουν τη διαφορά.

Πλήρες είναι το πακέτο άνεσης και ασφάλειας, περιλαμβάνοντας ασύρματο σύστημα φόρτισης smartphone, κάμερα οπισθοπορείας, head-up display, ενεργό cruise control και πολλά ακόμη.

Στους κινητήρες συναντάμε τον 1.2 PureTech βενζίνης απόδοσης 110 και 130 ίππων, καθώς και τον 1.5 BlueHDi diesel με τους 75, 100 και 130 ίππους. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8άρι στις κορυφαίες εκδόσεις. Φυσικά, όλα τα μηχανικά σύνολα καλύπτουν πλήρως τις αυστηρότερες προδιαγραφές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Η εμπορική του πορεία στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσει στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Στο video που δημιούργησε η Citroen για την εμπορική προώθηση του Berlingo το μότο είναι χαρακτηριστικό: «Δεν εφεύρουμε την οικογένεια, αλλά το ιδανικό αυτοκίνητο γι΄αυτήν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης