Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Όπως γνωρίζετε, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι τελείως αθόρυβα. Προκειμένου να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία με συναισθηματική απόκριση για τις ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων Μ, η BMW συνεργάστηκε διάσημο σκηνοθέτη Hans Zimmer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οσκαρικός συνθέτης και μουσικός επιμελητής, μαζί με τον Renzo Vitale, δημιουργικό διευθυντή ήχου του BMW Group, δημιούργησαν το «IconicSounds Electric», ένα ξεχωριστό soundtrack, που οι πελάτες σύντομα θα μπορούν να απολαύσουν σε μία έκδοση που προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα M.

Όπως τα driving modes που επιλέγονται μέσω μπουτόν, έτσι και ο ήχος του συστήματος κίνησης διαμορφώνεται ανάλογα με την εκάστοτε οδηγική κατάσταση και τις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού. Στη βασική του ρύθμιση, το «BMW IconicSounds Electric» χρησιμοποιεί ένα εντυπωσιακό «διαφανές ρυθμικό υπόβαθρο» με σφαιρικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύει τον χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού οχήματος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ήχος αλλάζει ανάλογα με το προφίλ οδήγησης 

Η i4 θα είναι το πρώτο μοντέλο που ενσωματώνει τη νέα ηχητική εμπειρία.

Όταν ο οδηγός πατά το γκάζι, γίνεται άμεσα αντιληπτή η σχέση του τρόπου οδήγησης και των παραγόμενων ήχων: η ακουστική εμπειρία γίνεται πιο βαθιά όσο το φορτίο και η ταχύτητα αυξάνονται. Στο «SPORT mode», το ηχητικό φάσμα του αυτοκινήτου είναι πιο επιβλητικό και δυναμικό, με τον ήχο να αποτυπώνει συνεχώς την οδηγική κατάσταση. Μοναδικός ήχος που προσαρμόζεται

Η κάθε αλλαγή του συστήματος κίνησης αναγνωρίζεται άμεσα, με αποτέλεσμα η επιτάχυνση, οι αλλαγές φορτίου ή η ανάκτηση ενέργειας να αποκτούν την κατάλληλη ηχητική συνοδεία. Όταν το όχημα βρίσκεται σε «ECO PRO mode» η ακουστική ανάδραση είναι σχεδόν μηδενική.

Επιπλέον, η διαφοροποίηση μεταξύ COMFORT και SPORT είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Συνολικά, το «ηχόχρωμα» του συστήματος κίνησης προβάλλει ένα λιγότερο αρμονικό αλλά πολύ συναρπαστικό και τεχνικό ακουστικό προφίλ.

Η επιτάχυνση αυξάνει την ένταση του soundtrack τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Οι νέοι ήχοι συστημάτων κίνησης που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τον Hans Zimmer αναμένεται να χρησιμοποιηθούν αρχικά στις BMW i4 και iX κατά τη διάρκεια του 2022.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο σύστημα πολυμέσων της BMW κάνει τα πάντα

Ποια μάρκα στην Ελλάδα έχει 36 φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Με τετρακίνηση οι BMW M3 και M4 είναι ακόμα πιο γρήγορες

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης