Τη στιγμή που τα εντελώς αθόρυβα και απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνουν με εντυπωσιακούς ρυθμούς το μερίδιο στην αγορά, οι παραδοσιακοί V8 και V12 κινητήρες μπαίνουν αργά αλλά σταθερά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ήχος των κλασικών μοτέρ σε λίγα χρόνια θα γίνει «είδος προς εξαφάνιση», με μοντέλα όπως η Ferrari FXX K Evo να θεωρούνται συλλεκτικά. Οι ελάχιστοι κάτοχοι του απίθανου αυτού τετράτροχου της ιταλικής φίρμας που έχει άδεια για χρήση μόνο σε πίστα, ανήκουν αναμφίβολα στους υπερτυχερούς, καθώς έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν ένα πραγματικά απολαυστικό όχημα.

Ο V12 6,3 λίτρων κινητήρας με την αρωγή του ηλεκτρικού μοτέρ αποδίδουν 1.050 ίππους και 900 Nm ροπής. Η δύναμη της FXX K Evo είναι απίστευτη, όπως και οι επιδόσεις. Αυτό που συναρπάζει ωστόσο είναι ο ήχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε μια Ferrari FXX K Evo να γυρνάει στο circuit του Mugello, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η εταιρεία για τους πελάτες της. Ο ιδιοκτήτης και οδηγός του αυτοκινήτου από τη Δανία φαίνεται πως γνωρίζει πώς να κινηθεί γρήγορα, με το μοτέρ να ουρλιάζει σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο γκάζι.

Πηγή: MattyB727

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ferrari FXX-K Evo: Mamma mia che macchina!

Αυτή η La Ferrari κοστίζει πολλά εκατομμύρια

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης