Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών πρόσκρουσης ανακοίνωσε ότι το νέο πρόγραμμα αξιολόγησης όλων των νέων μοντέλων τέθηκε σε εφαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός, λοιπόν, από τα παραδοσιακά crash tests, τα οποία σημειωτέον έχουν γίνει πολύ απαιτητικά, ο Euro NCAP θα πραγματοποιεί στα νέα αυτοκίνητα μια σειρά δοκιμών που σχετίζονται με τις τεχνολογίες και τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Το νέο πρόγραμμα ονομάζεται «Assisted Driving» και αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των συστημάτων που μοιράζονται τον έλεγχο του οχήματος με τον οδηγό, ο οποίος εξακολουθεί να έχει όλη την ευθύνη. Τα εν λόγω συστήματα βοηθούν στην ανίχνευση εμποδίων και κινδύνων, καθώς και στην αντιμετώπισή τους, αναβαθμίζοντας τη συνολική οδηγική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται γι΄ αυτά που βοηθούν αυτόματα το όχημα να διατηρεί μία άνετη απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να παραμένει στο κέντρο της λωρίδας του και να προσαρμόζει την ταχύτητά του εντός των νόμιμων ορίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορούν τις κατηγορίες «Driver Engagement» και «Safety Backup» και το σύστημα βαθμολόγησης  περιλαμβάνει τέσσερις βαθμίδες (Entry, Moderate, Good και Very Good).

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης