Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα supermini της αγοράς. Διακρίνεται για τη δυναμική σχεδίαση, την υψηλή ποιότητα κατασκευής, τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, την άψογη οδική συμπεριφορά και την κορυφαία ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Renault Clio δεν συγκαταλέγεται τυχαία στα best seller μοντέλα. Αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο πλήρη γκάμα κινητήρων, περιλαμβάνοντας σύνολα βενζίνης, διπλού καυσίμου (βενζίνης-LPG) αλλά και full υβριδική Η τιμή της πετρελαιοκίνητης έκδοσης είναι στα 16.990 ευρώ.έκδοση.

Πλέον προσφέρεται και σε diesel, με τη γαλλική μάρκα να επαναφέρει τον αναβαθμισμένο 1.5 Blue dCi 100. Το μοτέρ αποδίδει 100 ίππους και 260 Nm ροπής, συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, γεγονός που το βοηθάει να κινείται με χαμηλές στροφές μέσα στην πόλη, αλλά και να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα στον ανοιχτό δρόμο, καταναλώνοντας ελάχιστα και δουλεύοντας πολιτισμένα, χωρίς κραδασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 4,1 έως 4,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται στα 107 γρ./χλμ. Όσο για τις επιδόσεις, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 11,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 188 χλμ./ώρα.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του νέου Clio

 

Πόσο κοστίζει;

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κινητήρες, εκτός από τους βενζίνης 1.0 SCe 65 και 1.0 TCe 90, υπάρχει ο 1.0 TCe 100 LPG με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης, χαρίζοντας αυτονομία της τάξης των 1.200 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα.

Την γκάμα του Renault Clio συμπληρώνει η υβριδική έκδοση Hybrid που κάνει χρήση της τεχνολογίας E-TECH. Εφοδιασμένο με έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρου, 2 ηλεκτροκινητήρες, αυτόματο κιβώτιο multi-mode και μπαταρία χωρητικότητας 1,2 kWh, το υβριδικό σύνολο απόδοσης 140 ίππων επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς ηλεκτροκίνητα για το 80% των αστικών μετακινήσεών του, καταναλώνοντας 40% λιγότερο καύσιμο, σε σχέση με ένα συμβατικό σύνολο βενζίνης.

Οι τιμές ξεκινούν από 13.790€, ενώ οι εκδόσεις με τον νέο κινητήρα diesel από 16.990€. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης παρέχεται δωρεάν, με τιμές που ξεκινούν από τα 15.640€. Τέλος το Clio Hybrid κοστίζει 22.990€.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το δελεαστικό δώρο της Renault αποκλειστικά για το νέο CLIO

Κόφτης στα 180 χλμ./ώρα σε όλα τα Renault και Dacia

Το high-tech καμουφλάζ του νέου Renault Megane E-Tech

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης