Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όλα τα μοντέλα της Tesla θα ενημερωθούν σύντομα ώστε να περιλαμβάνουν Zoom, αν και η εφαρμογή τηλεδιάσκεψης δεν θα είναι προσβάσιμη όταν το όχημα βρίσκεται εν κινήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπεύθυνη προϊόντων της Zoom, Natasha Walia έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Zoomtopia της Τρίτης. Αυτό έγινε σχεδόν τρία χρόνια αφότου η Tesla ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της να προσθέσει τηλεδιάσκεψη στα οχήματά της στις αρχές του 2020 στο απόγειο της πανδημίας COVID-19.
Το σύστημα χρησιμοποιεί την κάμερα που βλέπει στην καμπίνα και βρίσκεται πάνω από τον καθρέφτη. Αυτή η κάμερα χρησιμοποιείται κυρίως ως εργαλείο παρακολούθησης του οδηγού και σημειώνει ότι είναι πιθανό να τεθούν ανησυχίες και ερωτηματικά σχετικά με το απόρρητο και τη δυνατότητα πρόσβασης στην κάμερα από τρίτους.

Ένα διαφημιστικό βίντεο που κοινοποιήθηκε από το Zoom δείχνει ότι λόγω της παρουσίας της συγκεκριμένης κάμερας, οι ιδιοκτήτες Tesla που χρησιμοποιούν το Zoom δεν θα είναι κεντραρισμένοι στην οθόνη και θα πρέπει να σκύβουν ενώ μιλούν. Μπορεί να μην φαίνεται τόσο προσεγμένο, αλλά σίγουρα είναι πιο βολικό από τη χρήση τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή μέσα στο αυτοκίνητο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ούτε το Zoom ούτε η Tesla έχουν αποκαλύψει ακριβώς πότε θα κυκλοφορήσει η εφαρμογή τηλεδιάσκεψης, εκτός από την επιβεβαίωση ότι θα έρθει σε «όλα τα νέα μοντέλα της Tesla σύντομα». Παραμένει επίσης ασαφές εάν η εφαρμογή θα λειτουργεί μόνο με WiFi ή αν οι ιδιοκτήτες που πληρώνουν για το πρόγραμμα Premium Connectivity θα μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα του αυτοκινήτου.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης