Είναι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στον κόσμο, με περισσότερες από 50 εκατομμύρια μονάδες. Έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στα βιβλία της παγκόσμιας αυτοκίνησης, δημιουργώντας ένα πανίσχυρο brand name.

Στην 12η γενιά του, το Toyota Corolla ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη σε κάθε επίπεδο, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες οτιδήποτε επιζητούν από ένα μικρομεσαίο hatchback.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα όνομα, μία ιστορία

Οι τιμές ξεκινούν από 17.600 ευρώ με στάνταρ το Toyota Safety Sense

Το Corolla δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι γνωστό σε κάθε γωνιά της Γης, προβάλλοντας την ποιότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο ωστόσο, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα, είναι το καλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο ευρωπαϊκό κέντρο της Toyota, με βάση τις απαιτήσεις των οδηγών της Γηραιάς Ηπείρου. Οι Ιάπωνες έδωσαν έμφαση στην αισθητική, με τις δυναμικές γραμμές του αμαξώματος, τις αεροδυναμικές γωνίες, τα χρωμιωμένα διακοσμητικά, τη μεγάλη μάσκα με το πλέγμα και τα λεπτά φωτιστικά σώματα, να δημιουργούν ένα ελκυστικό οπτικό αποτέλεσμα.

Απολαμβάνεις να το οδηγείς

Το πιο απολαυστικό οδηγικά Corolla και το πιο ασφαλές

Τη διαφορά κάνει η πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) στην οποία πατάει, καθώς αυξάνει σε ποσοστό 60% την ακαμψία του αμαξώματος. Σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κέντρο βάρους, το μειωμένο βάρος, το στιβαρό πλαίσιο και την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, το Corolla πατάει ακόμη πιο σταθερά στην άσφαλτο, επιδεικνύει ακρίβεια στις γρήγορες διαδρομές και ευελιξία μέσα στα στενά όρια της πόλης. Έχει ανέβει ένα επίπεδο πάνω σε κάθε τομέα

Παράλληλα, δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό στην άνεση, με τον οδηγό να έχει άριστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις χάρη στη χαμηλότερη θέση και τους επιβάτες να απολαμβάνουν τα μεγαλύτερα και πιο βολικά καθίσματα.

Η ηχομόνωση είναι σεμιναριακού επιπέδου. Το αντιλαμβάνεσαι σε περιπτώσεις πίεσης, όταν το δεξί πόδι πιέζει παρατεταμένα το πεντάλ του γκαζιού και ο κινητήρας ανεβάζει στροφές. Ακόμα και τότε, στην καμπίνα δεν περνά ο παραμικρός ήχος, κάτι που συναντάμε μόνο σε οχήματα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Ποιότητα και τεχνολογίες

Ποιότητα, αξιοπιστία, εργονομία και high τεχνολογίες

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση, η Toyota έχει κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που αντέχει στον χρόνο. Οι επιφάνειες καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά, η συναρμογή είναι άψογη -όπως σε κάθε μοντέλο της γκάμας- και η εργονομία άριστη.

Τέσσερις ενήλικες δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα όσον αφορά στους χώρους. Μάλιστα, με ελάχιστες παραχωρήσεις θα χωρέσει και ένας πέμπτος.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ανέρχεται στα 361 λίτρα στη συμβατική πεντάθυρη έκδοση και στα 313 λτ. στην υβριδική λόγω των μπαταριών. Αν κάποιος επιθυμεί κάτι πιο ευρύχωρο, υπάρχει το sedan με 470 λτ. χωρητικότητας και το Touring Sport με τα 598 λτ.

Η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα προβάλλει κάθε πληροφορία για το αυτοκίνητο, την πλοήγηση και τις εφαρμογές. Συνδέοντας το smartphone έχεις πρόσβαση σε μία σειρά επιπλέον εφαρμογών. Ο πίνακας οργάνων 7 ιντσών με τις ψηφιακές ενδείξεις και την 3D απεικόνιση εντυπωσιάζει με την ευκρίνειά του, ενώ το Head-up display στο παρμπρίζ, διαστάσεων 10΄΄, το οποίο είναι διαθέσιμο στις πλουσιότερες εκδόσεις, κλέβει την παράσταση.  

Η ασφάλεια στο επίκεντρο

Περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα στη φαρέτρα του

Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με το πακέτο Toyota Safety Sense, το οποίο περιλαμβάνει πλειάδα τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού, όπως το εξελιγμένο σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα, την αναγνώριση πεζών και ανίχνευση δικυκλιστών ακόμη και τη νύχτα, το Adaptive Cruise Control με ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Trace Assist) για πιο ξεκούραστες μετακινήσεις τόσο στο κλεινόν άστυ όσο και στον αυτοκινητόδρομο, την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, την αυτόματη λειτουργία προβολέων και πολλά ακόμη.

1.200άρης turbo και υβριδικό

Καίει ελάχιστα σε καύσιμο και παράλληλα έχει χαμηλές εκπομπές ρύπων

Κάτω από το καπό του Corolla υπάρχει ένας turbo κινητήρας 1.2 D-4T απόδοσης 116 ίππων, ο υβριδικός 1.8 λίτρου με τους 112 ίππους και ο καινούργιος, επίσης υβριδικός, με το δίλιτρο μοτέρ και τους 180 ίππους. Τα μοτέρ συνδυάζονται -ανάλογα με την έκδοση- με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων IMT (Intelligent Manual Transmission) ή το e-CVT.

Αυτό που θα εκτιμήσει ο αγοραστής, από τον μικρότερο 1.200άρη έως τον ισχυρότερο υβριδικό είναι η κατανάλωση καυσίμου. Όλες οι εκδόσεις καίνε πραγματικά ελάχιστα σε πραγματικές συνθήκες, με τον βασικό βενζίνης να μην ξεπερνά τα 5,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και τα hybrid να είναι κάτω από 5 λτ.
Συνάμα, οι εκπομπές ρύπων για τον 1.2 κυμαίνονται στα 132-134 γρ./χλμ., ενώ στα άλλα δύο δεν ξεπερνούν τα 89 γρ./χλμ., γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος χρήσης.

Εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής

Αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματά του

Οι τιμές για το ιαπωνικό μοντέλο ξεκινούν από 17.600 ευρώ, έχοντας πολύ καλό εξοπλισμό από τη βασική έκδοση. Το πακέτο «Active Plus», το οποίο στην Corolla 1.2Τ κοστίζει 20.400€ και στην Corolla 1.8 HSD 22.700€, αποτελεί, ίσως, την καλύτερη επιλογή, καθώς περιλαμβάνει εκτός από το Toyota Safety Sense προβολείς LED, δερμάτινο τιμόνι, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, οθόνη αφής με κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες, προβολείς ομίχλης LED και Sport καθίσματα.

Για όποιον επιθυμεί κάτι πιο premium, υπάρχει η έκδοση Black Edition, η οποία τιμάται στα 21.890€ και 25.100€ αντίστοιχα, συνδυάζοντας το στυλ με τα πολυτελή στοιχεία.

Δείτε όλες τις εκδόσεις και τις τιμές του Corolla

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης