Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως είναι γνωστό, η Mercedes δεν περιορίζεται στην κατασκευή αυτοκινήτων. Αντιθέτως διαθέτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων, όλα τα οποία χαρακτηρίζει η εξαιρετική ποιότητα που συνοδεύει το αστέρι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά το συγκεκριμένο προϊόν διαθέτει ρόδες, (οπότε είναι πιο κοντά στα γνώριμα μονοπάτια της εταιρίας), όμως αντί για 4, έχει 2. Ο λόγος για το Mercedes-AMG E-Scooter, ένα ηλεκτρικό πατίνι το οποίο έρχεται να προσφέρει άλλο αέρα στις αστικές μικρομετακινήσεις.

Το σκούτερ κατασκευάζεται από την ελβετική εταιρεία Micro Mobility Systems AG, έχοντας το σήμα της AMG στο υποπόδιο και το τιμόνι, σε συνδυασμό με το αστέρι της Mercedes στο μπροστινό μέρος. Διαθέτει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, μικρή οθόνη, τηλεσκοπικό τιμόνι, μπροστινά και πίσω φώτα ενώ διπλώνει, ώστε να χωράει στο πορτμπαγκάζ ή να μεταφέρεται. 

Το βάρος του είναι μόλις 14.7 κιλά, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 9.5 kW, επιτρέποντας του τελική στα 20χλμ./ώρα. Η μπαταρία των 450 Wh, μπορεί να φορτίσει σε 3.5 ώρες, και προσφέρει 40χλμ. αυτονομίας στην λειτουργία ECO και 25 στην λειτουργία Sport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η AMG δηλώνει ότι το e-scooter επιταχύνει χρησιμοποιώντας μια λαβή περιστροφής αντί για το πιο συνηθισμένο γκάζι του αντίχειρα, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιβραδύνει είτε χρησιμοποιώντας το φρένο του ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό τροχό, είτε με το πιο απλό φρένο ποδιού στον πίσω λασπωτήρα.

Φυσικά ο οδηγός του μπορεί να συνδέσει το smartphone του μέσω Bluetooth χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή και μια ειδική θήκη που του δίνει πρόσβαση στην πλοήγηση, τα δεδομένα οδήγησης και τα χειριστήρια. Και για να προειδοποιείτε τους άλλους οδηγούς ότι πλησιάζετε, υπάρχει και ένα κουδουνάκι. Η τιμή ακόμη άγνωστη.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης