Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την ώρα που η λίστα των αυτοκινήτων που διακόπτουν την παραγωγή τους λόγω του πρωτοκόλλου WLTP ολοένα και μεγαλώνει, το Groupe PSA ανακοίνωσε ότι όλα τα μοντέλα των Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall, καλύπτουν πλήρως τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους δεν γνωρίζουν, αναφέρουμε ότι, από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 τίθεται σε ισχύ ο νέος ρεαλιστικός κύκλος μέτρησης κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων με την ονομασία WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Σύμφωνα με αυτόν, τα μοντέλα που θα πωλούνται από τον επόμενο μήνα στην Ευρώπη, πρέπει να έχουν περάσει τις δοκιμασίες και να έχουν λάβει τη σχετική πιστοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούν να λάβουν έγκριση τύπου σε καμία χώρα της Ευρώπης. Όπως καταλαβαίνεται, αυτό έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους περισσότερους κατασκευαστές, πολλοί εκ των οποίων είτε καθυστερούν είτε διακόπτουν την παραγωγή κάποιων μοντέλων.  

Ο όμιλος PSA αντιθέτως, βγήκε νικητής σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα, λαμβάνοντας την έγκριση σε όλα τα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα τον τύπο κινητήρα ή το κιβώτιο ταχυτήτων Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος ποιότητας και τεχνολογίας του Groupe, Gilles Le Borgne, η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της συμμορφούμενα και φιλικά προς το περιβάλλον βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι ο κύκλος μέτρησης WLTP;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης