Στα τέλη του έτους θα είναι διαθέσιμες στην αγορά οι δύο νέες πανίσχυρες εκδόσεις των μικρότερων μοντέλων της βαυαρικής φίρμας με την ονομασία M140i και M240i.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις φέρουν τον καινούργιο αλουμινένιο 3.0 λίτρων Twin Power Turbo κινητήρα και αντικαθιστούν τις BMW M135i και M235i. Το μοτέρ αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής, συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8 σχέσεων της ZF, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις.

Το μηχανικό κιβώτιο διαθέτει λειτουργία rev matching και το αυτόματο έχει ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ευνοεί τα γρήγορα κατεβάσματα. Τα μοντέλα εξοπλίζονται με αεροδυναμικό πακέτο της M Sport, σπορ ανάρτηση, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, μεγαλύτερα φρένα και επενδύσεις αlcantara στα καθίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις επιδόσεις, τόσο η M140i όσο και η M240i επιταχύνουν στα 0-100 σε 4,8 δευτερόλεπτα με το μηχανικό κιβώτιο και σε 4,6 δευτερόλεπτα με το αυτόματο. Επίσης, θα υπάρξουν και τετρακίνητες εκδοχές, ταχύτερες κατά 0,2 δευτερόλεπτα. Παρά την αυξημένη ισχύ, η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 7,1 έως 8,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ανάλογα με την έκδοση.

Δείτε όλες τις εκδόσεις της Σειράς 1 και της Σειράς 2

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης