Πρωταγωνιστής στης 24 του μηνός στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, ήταν η Porsche η οποία παρουσίασε ένα νέo αγωνιστικό της μοντέλο.

Η νέα Porsche 963 παρουσιάστηκε με τα τυπικά αγωνιστικά χρώματα της Porsche: λευκό, κόκκινο και μαύρο και αποδίδει 680 ίππους. Η Porsche Penske Motorsport με έμπειρους οδηγούς σε συνεργασία με εμπείρους μηχανικούς προετοιμάζονται για δύο αποστολές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υποκατάστημα στο Mannheim (Γερμανία) είναι υπεύθυνο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, ενώ τα οχήματα IMSA WeatherTech SportsCar Championship προετοιμάζονται στο Mooresville της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.

Το επίσημο αγωνιστικό ντεμπούτο της Porsche 963 έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Ιανουάριο του 2023 στις 24 Ώρες του Daytona στις ΗΠΑ. Στο μεταξύ, η FIA WEC άνοιξε την πόρτα για δοκιμές στο πλαίσιο των επερχόμενων αγώνων παγκοσμίου πρωταθλήματος φέτος. Η Porsche Penske Motorsport στοχεύει σε μια μη ανταγωνιστική πρόβα τζενεράλε στον τελευταίο γύρο της σεζόν στο Μπαχρέιν τον Νοέμβριο.

Οι οδηγοί που επιλέχθηκαν για τους αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και στο Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar περιλαμβάνουν τους έμπειρους οδηγούς Kévin Estre (Γαλλία), Michael Christensen (Δανία), André Lotterer (Γερμανία), Laurens Vanthoor (Βέλγιο), Matt Campbell (Αυστραλία). ), Mathieu Jaminet (Γαλλία) καθώς και οι καταξιωμένοι οδηγοί σπορ αυτοκινήτων Dane Cameron (ΗΠΑ) και Felipe Nasr (Βραζιλία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς LMDh, η Porsche 963 βασίζεται σε πλαίσιο της κατηγορίας LMP2. Αυτό το νέο σασί οχημάτων προμηθεύεται από την καναδική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Multimatic. Η Bosch, η Williams Advanced Engineering και η Xtrac συνεισφέρουν στα στάνταρ υβριδικά εξαρτήματα. Στην καρδιά του κινητήρα βρίσκεται ένας V8 Biturbo 4,6 λίτρων. Ο κινητήρας βασίζεται στο υβριδικό σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων 918 Spyder, ενώ το DNA του πηγαίνει πίσω στο αγωνιστικό αυτοκίνητο RS Spyder και τέλος η σχεδίαση της προέρχεται από τις νικηφόρες κλασικές 956 και 962 της δεκαετίας του 1980.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης