Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, θα αναλάβει πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου το 2016, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης.

Ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, αντικαθιστά τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Carlos Ghosn, CEO της Renault-Nissan. Ο 63χρονος Γερμανός, γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, θα αναλάβει τα ηνία του συνδέσμου για ένα χρόνο, όπως και όλοι οι προκάτοχοί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το 2016 σηματοδοτεί την 25η επέτειο από την ίδρυση του ACEA. Είναι τιμή για μένα που εκλέχθηκα πρόεδρος. Στόχος είναι να αξιοποιήσουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η αυτοκινητοβιομηχανία τις τελευταίες δεκαετίες και να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις. Προτεραιότητά μας είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων, η ικανοποίηση των αναγκών μεταφοράς και η εισαγωγή των αυτόνομων αυτοκινήτων με δυνατότητες σύνδεσης μεταξύ τους», τόνισε ο CEO της Daimler και Mercedes.

Να σημειώσουμε πως και το 2011, ο Dieter Zetsche είχε διατελέσει πρόεδρος του ACEA. O Σύνδεσμος εκπροσωπεί 15 κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων (BMW Group, DAF Trucks, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Ford Europe, Hyundai Motor Europe, Iveco, Jaguar Land Rover, Opel Group, PSA Peugeot Citroën, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars και Volvo Group) και απαρτίζεται από τους CEO των εταιρειών-μελών της ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης