Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Toyota φαίνεται πως έχει πάρει πιο ζεστά από όλους τα sport αυτοκίνητα και συνεχίζει να εμπλουτίζει την γκάμα της ασταμάτητα. Μετά από τα GR Yaris, GR86 και GR Supra, φαίνεται πως ήρθε η ώρα για την επιστροφή του MR2, με αμιγώς ηλεκτρική υπόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα 15 πρωτότυπα που παρουσίασε ο ίδιος ο Akio Toyoda, υπήρχε ένα sportcar που τράβηξε τα βλέμματα περισσότερο από όλα. Το νέο και διθέσιο Toyota GR Sports Concept φαίνεται να είναι ο διάδοχος του MR2, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι αθόρυβος, λόγω ηλεκτροκίνησης.

Η εικόνα του εντυπωσιακή και άκρως επιθετική με πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα που κυκλώνουν δύο τεράστιους αεραγωγούς. Αεραγωγοί όμως υπάρχουν και μπροστά από τους πίσω τροχούς, πιθανότατα για να ψύχουν τα πίσω φρένα. Δυστυχώς για την ώρα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πίσω μέρος, κρίνοντας όμως από το μπροστινό, η επιθετική σχεδίαση και τα ενωμένα φωτιστικά σώματα είναι σχεδόν δεδομένα. 

Αν και η εταιρία ακόμα κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τα κινητήρια σύνολα (όπως και το εσωτερικό, για αυτό και ήταν φιμέ τα τζάμια της παρουσίασης) πιθανότατα θα δούμε έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και μία μπαταρία τοποθετημένη κατά 99% στο κέντρο του οχήματος ώστε να μειωθεί το κέντρο βάρους του οχήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίνοντας από το λογότυπο της GAZOO Racing, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως οι αναρτήσεις και το στήσιμο θα είναι δια χειρός της, με την εταιρία ακόμα να μην έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί πως το εν λόγω μοντέλο είναι το νέο MR2. 
 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης