Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ήταν Ιούνιος του 2018 όταν η Alfa Romeo ανακοίνωσε τη θριαμβευτική επιστροφή των GTV και 8C, αλλά δυστυχώς τα δύο αυτοκίνητα ακυρώθηκαν λίγο αργότερα. Το GTV υποτίθεται ότι θα ήταν ένα τετραθέσιο κουπέ με κατανομή βάρους 50:50, τετρακίνηση και πάνω από 600 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμη πιο συναρπαστικό διθέσιο 8C προλογίστηκε ως ένα κουπέ με μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα και ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτεί τον μπροστινό άξονα. Εκείνη την εποχή, η Alfa Romeo είπε ότι το supercar θα είχε συνδυαστική ισχύ άνω των 700 ίππων για να επιταχύνει 0-100 σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Ωστόσο, και τα δύο ακυρώθηκαν πριν δουν το φως της δημοσιότητας και πήραμε μόνο το Giulia GTA/GTAm.

Σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Jean-Philippe Imparato είπε ότι το supercar απέχει μήνες από την έγκριση για παραγωγή. Σε ένα ιδανικό σενάριο, μια δημόσια ανακοίνωση θα μπορούσε να γίνει ήδη από τον Μάρτιο του 2023.

Οι λεπτομέρειες για το όχημα καλύπτονται από μυστήριο, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι λογικές υποθέσεις. Φαίνεται πολύ απίθανο η να επενδύσει σε έναν νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης μεγάλου κυβισμού για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής. Αντ ‘αυτού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο V6 2,9 λίτρων twin-turbo των Giulia και Stelvio Quadrifoglio, και ιδανικά, να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι σαφές εάν υπάρχει ακόμη χώρος για περισσότερη ισχύ και εάν εξετάζεται η προσθήκη ηλεκτροκινητήρα. Ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης φαινόταν να είναι το σχέδιο για την άτυχη αναβίωση του 8C, αλλά αυτό ήταν πριν από μερικά χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης