Τον Νοέμβριο του 2017, η βρετανική φίρμα είχε σημειώσει τον ταχύτερο γύρο στη διάσημη πίστα του Nurburgring στην κατηγορία των τετράθυρων sedan, με την πανίσχυρη XE SV Project 8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρετανικό μοντέλο είχε γυρίσει σε 7:21.23, διαλύοντας το ρεκόρ της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Η Jaguar, ωστόσο, μπήκε εν νέου στην «Πράσινη Κόλαση», γράφοντας με το ίδιο αυτοκίνητο τον εκπληκτικό χρόνο των 7 λεπτών, 18 δευτερολέπτων και 361 δεκάτων.

Πίσω από το τιμόνι του πανίσχυρου sedan βρέθηκε ο επαγγελματίας οδηγός, Vincent Radermecke, ενώ τα ελαστικά που φορούσε το όχημα ήταν τα εργοστασιακά Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρετανικό αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από το τμήμα SVO της Jaguar Land Rover και διακρίνεται για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 5.0 λίτρων κινητήρα, με την απόδοση να αγγίζει τους 600 ίππους και τα 700 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, επιταχύνοντας στα 0-100 σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και πιάνοντας τα 320 χλμ./ώρα.

Η XE SV Project 8 είναι ένα ιδιαίτερο μοντέλο που θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 μονάδες, με την τιμή στην Αγγλία να ορίζεται στις 149.995 λίρες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης