Του Γιώργου Παλληκάρη

Η Πετρόπουλος ΑΕΒΕ κατάφερε να εξασφαλίσει ένα προ-παραγωγής μοντέλο της τρίτης γενιάς του Range Rover Sport και μας κάλεσε να το γνωρίσουμε από κοντά, δίπλα στα καταγάλανα ελληνικά νερά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με φόντο λοιπόν τα νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αγγίξαμε, κάτσαμε στη θέση του οδηγού και φυσικά μάθαμε τα πάντα για το best seller μοντέλο της εταιρίας (με εξαίρεση το Evoque) που στην τρίτη γενιά του είναι πανίσχυρο. 

Το πραγματικά εντυπωσιακό σύνολο είναι απόλυτα επιβλητικό, κομψό και μεγαλοπρεπές, έχοντας παράλληλα περισσότερες από 200 τεχνολογικές καινοτομίες που δίνουν στον οδηγό του ατελείωτες δυνατότητες. Μάλιστα η εταιρία συνόδευσε την παρουσίαση με ένα βίντεο που αποδεικνύει τις πραγματικά μεγάλες off road δυνατότητες του μοντέλου, το οποίο καταφέρνει να κινηθεί αυτόνομα σε «βομβαρδισμένα» τερέν, ενώ μπορεί να μπει και σε νερά ύψους έως 90 εκατοστά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Μερικές από τις τεχνολογίες του που μας εντυπωσίασαν είναι: Οι δεκάδες αισθητήρες που είναι σε θέση να ακυρώσουν οποιονδήποτε εξωτερικό ήχο και να παρέχουν στην καμπίνα απόλυτη ησυχία. Η δυνατότητα του οχήματος να κινηθεί από το κινητό χωρίς οδηγό, τα διπλά αμορτισέρ που διαβάζουν τον δρόμο μέχρι και 3 χλμ. μπροστά, αλλά και τα νέα ειδικά φώτα με 3 εκατομμύρια καθρέφτες που αλλάζουν ένταση και ύψος ανάλογα με το εάν το όχημα είναι σε διασταύρωση, στενό, λεωφόρο ή χωματόδρομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το νέο Range Rover Sport θα έρθει στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο με τη γκάμα κινητήρων να είναι τεράστια και να περιέχει τον βασικό πετρελαιοκινητήρα 3.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 249, 300 και 350 ίππους, έχοντας στη φαρέτρα του ήπια υβριδικό σύστημα. Αντίστοιχου κυβισμού είναι και ο βενζινοκινητήρας απόδοσης 400 ίππων ενώ στην κορυφή της λίστας είναι ο θηριώδης V8 4.4 λίτρων απόδοσης 530 ίππων. 

Φυσικά όπως ορίζουν και οι εποχές, υπάρχει και η Plug-in υβριδική έκδοση με τον 3λιτρο κινητήρα απόδοσης είτε 440 είτε 510 ίππων, η οποία δίνει τη δυνατότητα και για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Η αρχική τιμή είναι στα 111.115 ευρώ ενώ ο πλήρης τιμοκατάλογος είναι ο παρακάτω. Μπορείτε να δείτε εδώ, περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο.


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης