Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται πως έχει βάλει ψηλά τον πήχη, καθώς μετά τα Tivoli και XLV ετοιμάζει ακόμη ένα μεγάλο SUV και ένα ολοκαίνουργιο μηχανικό σύνολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα του πρωτότυπου LIV1

Κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του XLV στη Μαδρίτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SsangYong, Jon Sik Choi, αποκάλυψε πως η νέα γενιά του Rexton βρίσκεται στη διαδικασία της εξέλιξης και θα παρουσιαστεί επίσημα το 2017. Σχεδιαστικά, υιοθετεί τη φιλοσοφία των πρόσφατων μοντέλων της γκάμας, έχοντας όμως ακόμα πιο πολυτελή χαρακτήρα και πλουσιότερο εξοπλισμό. Βασίζεται στο πρωτότυπο LIV1, με την καμπίνα να εντυπωσιάζει με τη high-tech αισθητική, την ποιότητα και την ευρυχωρία.  

Καθαρά ευρωπαϊκός σχεδιασμός από τη SsangYong

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, θα το δούμε σε μορφή προ-παραγωγής στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την παγκόσμια πρεμιέρα του να έχει προγραμματιστεί έναν χρόνο αργότερα. Κάτω από το καπό θα φέρει δίλιτρο turbo κινητήρα, ο οποίος αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Mahindra.

O πρόεδρος Jon Sik Choi κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μαδρίτη

Ο κύριος Jon Sik Choi δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Rexton, ωστόσο η είδηση είναι η ανάπτυξη ακόμη ενός βενζινοκινητήρα στη φιλοσοφία του downsizing. Πρόκειται για ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1.500 κ.εκ., το οποίο θα είναι έτοιμο το 2018 και διακρίνεται για την αποδοτικότητά του, συνδυάζοντας την ισχύ με την οικονομική κατανάλωση καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Δείτε εδώ τα νέα Tivoli και XLV

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης