Σε ένα νέο κέντρο στο Nürburgring στη Γερμανία θα πραγματοποιεί τις δοκιμές από εδώ και στο εξής η Kia. Η αξίας 6,62 εκατ. ευρώ επένδυση θα ενισχύσει την ανάπτυξη των μελλοντικών μοντέλων και θα δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς να έχουν μόνιμη πρόσβαση στη γνωστή και ως «πράσινη κόλαση» πίστα.

Η κατασκευή του κέντρου δοκιμών έκτασης 3.622 m2 ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 15 μήνες. Το τετραώροφο κτήριο από γυαλί και χάλυβα διαθέτει εργαστήρια, χώρους γραφείων και χώρους φιλοξενίας. Η εγκατάσταση στο Nürburgring είναι επέκταση της ευρωπαϊκής ομάδας R&D (Έρευνας & Ανάπτυξης) του Rüsselsheim της Γερμανίας, όπου βασίζονται οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις της Kia στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγκαίνια του κέντρου δοκιμών της Kia στην Ευρώπη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Nürburgring είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως μία από τις πιο δύσκολες πίστες στον κόσμο, με 73 στροφές – 33 αριστερά και 40 δεξιά – μήκους 20,8 χιλιομέτρων. Με μια διαφορά στο ύψος περίπου 300 μέτρων μεταξύ των υψηλότερων και χαμηλότερων σημείων, διαθέτει ανηφόρα και κατηφόρα με κλίση 17 και 11% αντίστοιχα. Είναι η ιδανική πίστα για τη διεξαγωγή και της πιο απαιτητικής δοκιμής οχημάτων.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης