Στη δημιουργία ενός νέου κέντρου δοκιμών στην ανατολική Ευρώπη προχωρά η βαυαρική φίρμα, επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι εγκαταστάσεις επιφάνειας περίπου 500 εκταρίων θα κατασκευαστούν στο Sokolov στην περιοχή Karlovary Vary, κοντά στη γερμανική συνοριακή πόλη Waldsassen και σε απόσταση περίπου 2,5 ωρών με το αυτοκίνητο από το κύριο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (FIZ) του BMW Group στο Μόναχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ο Dr. Herbert Grebenc, ανώτερος αντιπρόεδρος του ομίλου, δήλωσε από την Τσεχία: «Βρήκαμε τις ιδανικές συνθήκες και τα εδάφη που χρειαζόμαστε για δοκιμές οχημάτων. Εγκαινιάζοντας το πρώτο μας κέντρο εξέλιξης στην ανατολική Ευρώπη θα δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες, ενώ σηματοδοτείται ένα ορόσημο στην ιστορία της εταιρίας μας. Η συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της έκτασης Sokolovská uhelná και όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους έχει αποδειχτεί εξαιρετικά θετική μέχρι τώρα και βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Tomas Hüner, υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχίας, είπε: «Καλωσορίζουμε επενδύσεις του είδους, που δημιουργούν υψηλών ικανοτήτων και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και φέρνουν υψηλή προστιθέμενη αξία στην οικονομία της Τσεχίας».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης